e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Turistická sezóna v Krušných horách začne cyklojízdou

publikováno: 22.2.2016, kategorie: Turistika, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

S jakými novinkami vstoupí do letošní turistické sezóny Destinační agentura Krušné hory? Odstartuje ji Krušnohorská cyklistická jízda v polovině května. Největším lákadlem sezóny budou zřejmě Krušné horory nebo-li geocachingový průvodce po tajemných místech, který doprovodí krátké hororové filmy.

Destinační agentura Krušné hory se chystá zahájit turistickou sezónu o víkendu 14. a 15. května, a to na kolech. "V sobotu 14. května zahájí akci Férová snídaně ve městech, odkud pojedou turisté do hor. K Férové snídani se jako první přihlásil Litvínov. Start cyklistické jízdy bude v areálu Lesná. Z některých měst v destinaci vypravíme cyklobusy. V sobotu na Lesné bude doprovodný program, prodej regionálních výrobků, vernisáž výstavy Krásy Krušných hor, koncert skupiny Nebe, výstava turistického vybavení, výuka a ukázky nordik walking s možností půjčení vybavení, půjčovna kol, večerní táborák," informovala ředitelka Destinanční agentury Eva Maříková. Cyklistické vyjížďky budou možné po šesti navržených trasách ve dvou směrech. "Akce bude spojená s Krušnohorským půlmaratonem, který se koná v neděli 15. května na Moldavě," doplnila Maříková. 

Velký tahákem letošní sezóny bude projekt Tajemná místa Krušných hor aneb Krušné horory. Půjde o ucelený okruh geocachingu v Krušných horách na místech s tajemným, hrůzostrašným či strašidelným příběhem. "Ke každému místu a jeho příběhu bude natočen krátký film," prozradila Maříková. První ukázku Kravatova jeskyně můžete ochutnat v tomto odkazu. O tajemných místech bude informovat web i facebookový profil, budete moci sbírat do turistického pasu razítka, uschovaná v keškách. Vše začne v červnu a o prázdninách projekt doplní noční prohlídky památek spojené s promítání Krušných hororů, noční pochody a výpravy. 

Na turistickou sezónu 2016 vydává Destinační agentura několik nových průvodců - prvním jsou Města Podkrušnohoří - publikace popisující města pod Krušnými horami. Dalším pak Krušné hory bez bariér, určené pro hendikepované turisty, seniory a rodiny s malými dětmi. Agentura chce vydat takové novou turistickou mapu Krušných hor s českou i německou částí a katalog živých krušnohorských řemesel, který by měla doprovodit výstava. Chystá i putovní výstavu amatérských fotografií Krásy Krušných hor.

Foto: Ivan Douša, ze soutěže Destinační agentury Krušné hory