e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Teplický zámek zaplnily kostičky

publikováno: 22.1.2020, kategorie: Pro děti, autor: Vlasta Tichá/redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Především dětským návštěvníkům je určena nová výstava, která se otevřela minulý týden v teplickém muzeu. Na zámek si mohou děti přijít prohlédnout unikátní výtvory z tisíců kostiček stavebnice Seva a také si s ní pohrát. Výstava potrvá do 21. března.

Po nedávných výstavách stavebnice LEGO zavítala do teplického zámku další herní výstava Svět kostiček®, tentokrát z české stavebnice SEVA. Výstava nabízí také velkou dětskou hernu o pěti herních zónách, kde se představují i další české značky. Součástí výstavy je soutěž o stavebnice.

Výstava nabízí unikátní expozici vlastní tvorby autora a patrona projektu putovních výstav Svět kostiček® Petra Šimra a výběr továrních sad této stavebnice. Velkým lákadlem bude například detailně propracovaný model ulice periferie města, se silnicí, zahradami, budovami a vozidly nebo dvoupohledová budova hasičárny, sestavená dle skutečné požární stanice z roku 1923. Novinkou z dílny autora je skulptura kostlivce v životní velikosti dospělého muže s pohyblivými končetinami tak, jak je tomu ve skutečnosti, či model upíra sedícího na královské židli. Poprvé se v expozici také představí dvoupohledový model kostela s hřbitovem, který je se svými rozměry adeptem na zápis do Guinnessovy knihy rekordů. Na výšku měří úctyhodných 201 cm, je seskládán z více než 25 tisíc dílů stavebnice Seva. 

Výstava je otevřena denně mimo pondělí, pro školy a školky již v dopoledních hodinách od 10,00 do 12,00 hodin a odpoledne pak od 13,00 do 17,00 hodin. Vstupné pro dospělé je 60 korun, děti od 2 do 14 let 40 Kč a mladší zdarma.