e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Lounská knihovna zve na Den s audioknihou

publikováno: 22.1.2019, kategorie: Vzdělávání, autor: Dagmar Kučerová

Sdílet: facebook twitter google+

Městská knihovna Louny se pravidelně již několik let zapojuje do celostátní akce Den s audioknihou. I letos bude ve čtvrtek 24. ledna v knihovně připraven program pro děti i dospělé, který si klade za cíl zpropagovat mluvené slovo i hudbu.

Ve vestibulu knihovny bude na tento den „otevřeno“ hudební oddělení s ukázkou všeho, co nabízí. V jednotlivých odděleních návštěvníci najdou poslechová stanoviště se sluchátky, ve kterých bude mluvená či hudební ukázka vážící se k určitému příběhu. Cílem malých i velkých účastníků bude správně rozpoznat název. Po zdárném splnění všech úkolů obdrží v hudebním oddělení drobnou odměnu. Jména všech, kteří správně odpoví, budou zařazena do slosování o zvukové knihy. Každý, kdo si vypůjčí hudebniny v improvizované půjčovně, bude zařazen do slosování o 2 vstupenky na 6. reprezentační knihovnický ples.

V dnešní době hodně lidí zápasí s nedostatkem volného času na čtení, a pro ně mohou mít audioknihy celou řadu předností. CD formát nezabere moc místa, šetří  oči, případně poskytuje možnost věnovat se zároveň i nějaké jiné činnosti. 

Knihovna se touto aktivitou snaží svým návštěvníkům více přiblížit hudební oddělení, které mimo hudebních a filmových nosičů nabízí také nepřeberné množství audioknih různých žánrů (detektivní romány, povídky ze současnosti, pohádky, fantasy příběhy a mnoho dalšího), dále také životopisy herců, zpěváků, režisérů, filmové scénáře, knihy o filmu a hudbě a v neposlední řadě comicsy. Půjčování v hudebním oddělení je bez dalších poplatků v rámci platného čtenářského průkazu pro dětské i dospělé čtenáře.