e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Povánoční trhy v zámecké stáji

publikováno: 21.12.2012, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Susanne Gertoberens

Sdílet: facebook twitter google+

Většina vánočních trhů v Čechách i Sasku se před Štědrým dnem uzavírá, a tak je otevřený trh na nádvoří zámecké stáje v Drážďanech příjemným tipem na výlet mezi svátky. Můžete si tam prodloužit až do 30. prosince sváteční atmosféru bez zbytečného stresu s nakupováním dárků. Otevřeno bude mít i vánoční městečko Funkelstadt, určené hlavně dětem.

Středověký vánoční trh „Adventsspektakel“ na nádvoří zámecké stáje Stallhof zůstane otevřený od 27. do 30. prosince vždy od 11,00 do 21,30 hodin. Nádvoří zámecké jízdárny Stallhof se nachází přímo v centru Drážďan, jeho vchod je vzdálen jen několik kroků od barokního kostela Frauenkirche a celé nádvoří má o Vánocích velmi příjemnou a romantickou atmosféru. Trh je nejkrásnější za soumraku, nasvícený barevnými světly. Večer je velkou atrakcí společné koupání ve dřevěných vědrech. Ve 44 středověkých stáncích trhu jsou k dostání i dobové dobroty a nápoje a uvidíte tu řezbáře, soustružníky, hrnčíře, neckáře, provazníky, kožešníky a řemenáře, kabátníky, truhláře, kováře a lžičkáře. A ohřát se můžete u kováře, ale také u sálajícího tepla pekařovy pece na dřevěné uhlí nebo u grilovaných specialit.

Nádvoří Stallhof leží mezi zámkem a budovou Johanneum, kde sídlí Dopravní muzeum.

Vánoční stanové městečko 1000Funkel - Die Funkelstadt je otevřeno do 29. prosince, od úterý do pátku od 14,00 do 22,00 hodin, v sobotu od 10,00 do 22,00 hodin a v neděli do 20,00 hodin. Zdejší trh se rozprostírá na louce Cockerwiese na rozloze 15 tisíc čtverečných metrů. Čekají vás tam zábavné atrakce, vyhřívané stany, stánky, občerstvení, představení, řemesla. Děti projdou pohádkovou cestou a lesem se skřítky. Vstupné o víkendu stojí pro dospělé 12 EUR, pro děti 4-12 let 5 EUR. Mapu a další informace najdete na www.1000funkel.de.

Foto: © Suendenfrei