e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

United Energy přispěla na prevenci kriminality

publikováno: 21.12.2011, kategorie: Zajímavosti, autor: Miloslava Kučerová

Sdílet: facebook twitter google+

Starosta města Litvínova Milan Šťovíček a generální ředitel společnosti United Energy Milan Boháček uzavřeli v polovině září dvě darovací smlouvy v celkové částce 300 tis. Kč. Peníze pomůžou v prevenci kriminality v regionu.

Částku ve výši 150 tisíc korun získala Městská policie Litvínov na nákup nejmodernějšího zařízení Dräger Drug Test na detekci omamných  a psychotropních látek ze slin. „Přístroj je schopen během několika minut vyhodnotit jednoduchým odběrem slin, zda testovaný užil některou ze zakázaných omamných nebo psychotropních látek,“ říká k novému zařízení Zdeněk Urban, zástupce ředitele městské policie. Zařízení Městská policie Litvínov využije nejen v rámci projektu Nulová tolerance.

Dalších 150 tisíc Kč věnovala společnost United Energy městu Litvínovu na zabezpečení hřišť vybraných mateřských a základních škol formou kamer a elektronické zabezpečovací signalizace. „Zmapovali jsme zajištění hřišť převážně u základních a mateřských  škol v katastru města a dospěli k závěru, že je nutné je lépe zajistit proti případným vandalům. Nejvhodnější je napojení na pult centrální ochrany městské policie,“ dodává Zdeněk Urban.

Podpora prevence kriminality je jen další z mnoha forem spolupráce teplárenské společnosti a města Litvínov. V loňském roce se United Energy například podílela na novém operačním středisku Městské policie Litvínov, na rozšíření kamerového systému a také na projektu Bezpečné světlo pro Litvínov. „Nejen podpora vzdělávání, sociální oblasti a  volnočasových aktivit,  ale i  zlepšení kvality života a bezpečnost místních obyvatel patří mezi naše priority,“ řekl Milan Boháček.