e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Betlémský autobus na chomutovsku

publikováno: 21.12.2010, kategorie: Zajímavosti, autor: Zbyněk Nejezchleba

Sdílet: facebook twitter google+

Občanům Chomutova a Jirkova přivezou Betlémské světlo zdejší skauti historickým autobusem Škoda 706 RTO ve čtvrtek 23. prosince 2010. V tento den si pro své světélko můžete přijít na jednotlivé zastávky Betlémského autobusu, které jsou popsány uvnitř článku. Ve vozidle Vám nejen zapálí Vaše světlo, ale navíc budete moci zakoupením upomínkového předmětu přispět na konto Světluška a podpořit tak nevidomé.

Autobus přijede na jirkovské náměstí Dr. Beneše v 15:00 a bude zde stát do 15:40. Poté přejede na parkoviště u Penny Marketu na rozhraní Jirkova a Chomutova (ul. Hrdinů), kde bude k zastižení od 15:45 do 16:15. Další zastávka bude před bývalou 9. ZŠ v Havlíčkově ulici – zde od 16:30 do 16:50. Posledním stanovištěm bude chomutovské náměstí 1. máje – v době od 17:00 do 18:00. Místa zastavení autobusu budou označena zastávkovou tabulí.

Dále to bude v Chomutově na náměstí 1. máje a v Jirkově na náměstí Dr. Beneše. Na obou místech bude stát skautský podsadový stan, ve kterém si rovněž můžete světýlko zapálit, a to v době od 15 do 18 hodin.

Třetí možnost připravil Podkrušnohorský zoopark a bude jen v Chomutově – od 15:15 do 17:45 bude kolem náměstí 1. máje projíždět kočár tažený koňmi. V pravidelných intervalech bude zastavovat  - na těchto místech si také můžete u jeho osádky zapálit světélko. Doporučujeme přinést si vlastní svíčku nebo lucernu, těm kdo jí mít nebudou, nabídneme čajovou svíčku a kelímek na její ukrytí.

Staňte se i Vy poslem pokoje a přineste si toto světlo domů, případně jej předejte jako dar lidem ve svém okolí a zapojte je tak do velké rodiny lidí dobré vůle.

Organizátoři akce upozorňují, že autobus i kočár jsou určeny jen pro pořadatele a nebudou vozit žádné zájemce o svezení.