e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Festival Most for Music letos poprvé v rokáči

publikováno: 21.11.2018, kategorie: Hudba, autor: Vašek Purchart

Sdílet: facebook twitter google+

Dvanáctý ročník hudebního festivalu Most for Music letos poprvé hostí mostecký Rokáč Vinohrady. Během víkendu se představí celkem sedm hudebních uskupení z Mostu a okolí a host z Karlových Varů. V pátek 23. listopadu vystoupí Meat Mincer, Cumbal a Hlahol. V sobotu 24. listopadu zahrají Genius Loci, Petra Kalandra Memory Band, Lady I Trio a Patrik Bartko Experience.

Páteční program startuje ve 21,00 hodin, v sobotu již od 20,00 hodin. Jednodenní vstupné stojí 100 Kč, na dva dny 150 Kč.

Patříte-li mezi fandy domácího přímočarého bigbítu, nemůžete si nechat ujít karlovarskou partu Meat Mincer. Kapela vznikla po rozpadu Hard Attack v roce 2010. V současné sestavě můžeme na pódiu vidět hned tři kytary najednou.

Mostecký Cumbal hraje od jara 2010. Kapela má za sebou dvě vydaná CD: 12 sraček za pár kaček (2012) a Ještě větší sračky než jsme doufali (2018).

Historie teplické skupiny Hlahol sahá až do roku 1984. Kapela vydala dvě CD - Sveřepina (2011) a Neserzem (2014). V Hlaholu působil i například Pepa Vojtek.

Trojlístek výborných muzikantů Lady I Trio předvede energií nabitou show plnou chytlavých melodií a chybět nebudou ani písničky z nejnovějšího CD "Lady I Trio" - Live in.

Blues-rocková sestava Patrik Bartko Experience hraje blues rock ve stylu Joe Bonamassa, ZZ Top, Gov't Mule, atd. Kytarista Patrik Bartko působí také v kapele Marka Ztraceného.

Kapela Petr Kalandra Memory Band vznikla v roce 2005 jako pocta Petrovi Kalandrovi. Koncerty  jsou nabité hitovkami, ale i méně známými skladbami z repertoáru Petra Kalandry, Marsyas a ASPM.

Saxofon, trubka, pozoun, klávesy a další násroje, plus úžasná zpěvačka Sandra Kovalíková - to je Genius Loci.