e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Zámek Krásný Dvůr oslaví svatou Kateřinu

publikováno: 21.11.2017, kategorie: Památky, autor: Šárka Kovaříková

Sdílet: facebook twitter google+

V sobotu 25. listopadu se zámek Krásný Dvůr na Podbořansku návštěvníkům otevře na oslavu svátku svaté Kateřiny. Jarmark i prohlídky už budou mít trochu adventní nádech. Dozvíte se nejen o svaté Kateřině, ale i o Adventu. Děti potěší pohádka. Program začíná v 11,00 hodin.

Od 11,00 hodin bude na zámeckém nádvoří připraven jarmark, kde si návštěvníci budou moci koupit řemeslné výrobky už i s adventní a vánoční tématikou a také různé dobroty. 

Jarmark doprovodí tancovačka za doprovodu kapely Švejk-Band, která se specializuje na hudbu z hospůdek a kabaretů počátku 20. století, na staropražské i lidové písně.

Prohlídky zámeckých interiérů budou doplněny o výklad zaměřený na dobu adventní a svatou Kateřinu Alexandrijskou. Začínat budou vždy v celou hodinu od 11,00 do 15,00 hodin. Na 16. hodinu je pak pro malé i větší návštěvníky ve Velkém sále připravena pohádka O Sněhurce v podání Divadla KK.

Akce se koná za jakéhokoli počasí. Vstup na nádvoří je volný, vstupné na prohlídku zámku 100 Kč, zlevněné 70 Kč, vstupné na pohádku 70 Kč.

Svatokateřinské slavnosti nejsou poslední akcí, která se letos na Krásném Dvoře uskuteční. 8. prosince celý rok 2017 uzavře adventní koncert violoncellisty Petra Nouzovského. Koncert začne ve Velkém sále v 19,00 hodin.