e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

V Chomutově vystoupí skupina Olympic

publikováno: 21.11.2014, kategorie: Hudba, autor: e-chomutov

Sdílet: facebook twitter google+

Sportovní halu v Chomutově zaplní ve čtvrtek 27. listopadu fanoušci skupiny Olympic. Na koncertě uslyší skladby z nového alba s názvem Souhvězdí šílenců, které vydala skupina Olympic 30. října letošního roku. Nové album do druhé padesátky kapelových le je věnované na počest tragického skonu bubeníka Milana Peroutky.

Poctivá dávka olympické nostalgie i nové energie! Fandové tu najdou velmi čerstvě znějící ozvěny snad všech fází historie Olympiku. Některé melodie a vokály jsou čisté šedesátky, jindy se prosadí až hardrockový sound s rytmikou Broum/Vajgl (stálý host u bicích) a Valentovými klávesami, nikdy nechybí tradičně rychle zapamatovatelné refrény. V logice věci je to všechno nejvíc na Jandovi skladateli, zpěvákovi a kytaristovi, protože hlavně přes něj jde kolektivní poselství: jsme stále tady a nabízíme vám nové hity. Jinak totiž označit třeba písničky Pane můj /Rocková modlitba/, Já nejsem zlej, Jen tak si jdu, Tebe se nemusím bát nebo Prázdnej dům opravdu nejde.

Vydání nového alba jen dokazuje, že Olympic do starého železa rozhodně nepatří. Do dvou let plánuje vydat tato největší česká rocková legenda další dvě nahrávky s prozatímními názvy "Souhvězdí drsňáků" a "Souhvězdí romantiků", je vidět, že na konec kapela rozhodně nepomýšlí. Naopak je před nimi po třiceti letech výzva natočit druhou smysluplnou trilogii.

Vstupenky lze zakoupit v turistickém obchodním centru a na www.ticketstream.cz.