e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Staročeské Vánoce v Lounech

publikováno: 21.11.2011, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Vánoční výzdoba v Lounech se rozsvítí v neděli 27. listopadu. Ještě předtím, v sobotu se ale můžete přijít podívat na Staročeské Vánoce na Mírové náměstí. Čeká vás třeba malovaný Betlém, koncerty a trhy.

Již v pátek 5. listopadu budou děti z mateřských škol v Lounech zdobit na dvoře Městské knihovny v Lounech vánoční stromky, které si pak o víkendu budete moci prohlédnout.

V sobotu 26. listopadu začnou staročeské Vánoce na Mírovém náměstí v 10,00 hodin. Můžete se těšit na malovaný Betlém v životní velikosti, vánoční věštby a zvyky, výrobu vánočních ozdob z přírodních materiálů, dobovou krčma s vánočním punčem, svařeným vínem, čajem. Zazvoníte si na vánoční zvonici pro štěstí a nakoupíte první dárky. Znít bude vánoční hudba a děti uvidí pohádku. Od 16,00 hodin se koná Vánoční koncert Funny Orchestra J. Kleina. Konec je v 18,00 hodin.

Další program začíná v neděli ve 14,00 hodin tamtéž. Kromě rozsvícení vánočního stromu vás čekají hudební vystoupení, soutěže o ceny a prodejní trhy. Programem provází divadlo Mazec. Na obě akce je vstup zdarma.