e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Nové nabíječky v Krušných horách už dobijí každé kolo

publikováno: 21.10.2020, kategorie: Turistika, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Skupina Sev.en Energy na konci cyklistické sezony vyslyšela volání komunity e-bikerů a zvýšila konektivitu projektu Sev.en Energy for Bikers z 90 na 100 % trhu. Nově tak nabíječky umožňují připojit jakékoliv kolo. Počet dobíjecích stanic v Krušných horách i Podkrušnohoří se stále rozšiřuje.

"Nově instalované nabíjecí stanice už mají místo čtyř vestavných nabíječek šest a navíc zahrnují i klasickou venkovní zásuvku s napětím 230 V. Pamatují tedy i na zbývajících 10 % nekompatibilních baterií," vysvětluje PR manažer projektu Petr Dušek.

Aktuální schéma se tedy skládá ze dvou univerzálních zdířek, dvou zdířek pro pohony Bosch a dvou zdířek pro pohony Shimano. Technici dosud stihli v Ústeckém kraji nainstalovat tři nabíjecí stanice nového typu – na obecnímu úřadu obce Bžany na Teplicku, na chatě Florian v Adolfově na Ústecku a v Hostinci u Jezeří v Horním Jiřetíně na Mostecku. Dobíjení v síti Sev.en Energy for Bikers zůstává i nadále zcela zdarma. 

„Ohlasy na projekt Sev.en Energy for Bikers jsou převážně pozitivní a těch několik málo kritických bylo velmi konstruktivních, takže jsme je přijali jako podněty pro zlepšení. Troufám si tvrdit, že rozšířený systém nabízí e-bikerům jedny z nejkomplexnějších nabíjecích stanic v Evropě a že bude ještě lépe plnit požadavky na dostupnost a uživatelský komfort,“ říká Jakub Ditrich, odborný garant projektu ze společnosti ekolo.cz.

Společnost Sev.en Energy spustila projekt nabíjecích stanic pro elektrokola na konci jara letošního roku v Ústeckém kraji a následně expandovala do Pardubického kraje. V současnosti je v provozu dohromady 27 nabíjecích stanic, z toho 22 v Ústeckém kraji, převážně v Krušných horách a podhůří. Jejich kompletní mapu najdete na www.74b.cz.

Ilustrační foto: TourismusVerband Erzgebirge.