e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Výlov rybníka ukončí sezónu na Červeném Hrádku

publikováno: 21.10.2015, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Historicky první veřejný výlov zámeckého rybníka a symbolické ukončení kulturní sezóny na zámku Červený Hrádek u Jirkova se chystá na sobotu 24. října. Sportovněji založení pak mohou vyrazit na pěší nebo cyklovýlet okolím Jirkova. Další program bude probíhat na zámku, kde začíná výstava Lega.

Program na parkovišti u rybníka pod zámkem začne už 7,30 hodin, od 9,00 do 12,00 hodin si můžete moci vylovené ryby koupit. Hrát k tomu bude dixiland Brassband od 13,00 hodin country kapela Lochness. Nebudou chybět stánky s občerstvením a rybími specialitami, hry a soutěže pro děti. Vstupné se neplatí.

Na zámku bude ve 14,00 hodin zahájena výstava Svět kostiček Lego, vstupné: dospělí 50 Kč, děti od 3 let 30 Kč. 

V 16,30 hodin se děti mohou v podzámčí vydat do strašidelného lesa - pohádkové stezky, kterou projdou za svitu loučí, vstupné 50 Kč, zapůjčení loučí 20 Kč. Pohádková trasa začíná u zámeckého rybníka a okolo něj a také zámeckým parkem. 

V rámci Ukončení turistické sezony pak bude připravena pro turisty i cyklisty trasa okolím Jirkova. Sraz je v 8,00 hodin na náměstí Dr.E. Beneše, start je v půl deváté. 75 kilometrová trasa pro cyklisty (pouze pro starší 15 let) začíná na Moldavě, kam účastníky odveze cyklobus přes Klíny, Mníšek a Lesnou do Jirkova. Kratší trasa pro pěší nebo rodiny s dětmi na kolech měří 19 km a vede okolním Jirkova přes Strupčice. Zájemce o dopravu na Moldavu nechť se ohlásí na telefonu 605 879 658, pan Vršan.