e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Konec sezóny na zámku Krásný Dvůr

publikováno: 21.10.2014, kategorie: Vzdělávání, autor: Petr Liebscher

Sdílet: facebook twitter google+

Zámek Krásný Dvůr na Podbořansku se s letošní turistickou sezónou rozloučí u příležitosti státního svátku v úterý 28. října. Na programu jsou kostýmované prohlídky zámku s Divadlem Navenek a podvečerní koncert francouzské hudby.

Živé obrazy Divadla Navenek

V interiérech zámku se potkáte se historickými postavami i figurami méně proslavenými. Provázet vás bude J. W. Goethe a nově také rakouský malíř a botanik Leopold Zinnögger, jehož díla jsou na zámku vystavena. Prohlídky od 10.00, 10.20, 10.40, 12.00, 12.20, 12.40, 14.00, 14.20, 14.40.

 Koncert La Brise de France

Připravili a účinkují Jitka Baštová - akordeon a Jindřich Macek - loutna. Skladby francouzských autorů (D. Gaultier, J. Ph. Rameau, R. Ballard, R. de Visée, C. Debussy, M. Constant) zazní v provedení loutny, akordeonu a v avantgardní kombinaci obou nástrojů. Koncert je zaměřen na francouzskou hudbu různých stylových epoch, které obohatily vývoj evropské kultury. V programu uslyšíte mimořádně zdobnou hudbu 17. a 18. století, při poslechu děl inspirovaných stylem kabaretního šansonu se ocitnete ve francouzském salóně a zazní také vlastní úpravy vybraných děl Clauda Debussyho z období impresionismu. Debussyho pestrobarevná paleta hudebních odstínů je podtržena odlišností nástrojů a přináší nezapomenutelné zvukové dojmy. 

Koncert francouzské hudby o státním svátku České republiky má zároveň připomenout velmi úzké kulturní a politické vazby, které mělo Československo při svém vzniku na Francii. Koncert začne od 17,00 hodin ve Velkém sále zámku.