e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Jak budou vypadat klášterecké lázně? První návrhy jsou hotové

publikováno: 21.9.2022, kategorie: Turistika, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Společnost Lázně Evženie, která provozuje klášterecký lázeňských areál, si nechala zpracovat tři návrhy, jak by mohly budoucí lázně u řeky Ohře vypadat. Se třemi různými podobami se můžete seznámit na webu města Klášterce nad Ohří.

"V minulém roce jsme udělali první krok, jak pomoci rozvoji lázeňství v našem městě. Po dvou letech vyjednávání jsme získali finančně a odborně spolehlivého partnera, společnost Priessnitzovy léčebné lázně a.s.," informovala Lenka Fricová. Firma provozuje úspěšné a zavedené léčebné lázně v Jeseníku.

Nyní jsou hotové tři návrhy, jak by budoucí areál po rozšíření mohl vypadat. Architektonické studie připravily tři ateliéry - ARCH Z - Ing. arch. Ševčík, ArchStudio - Ing. arch. Kučera a UniArt - Ing. arch. Urbanec. 

"Jde o první návrhy, se kterými se bude teprve pracovat a ze kterých na základě názorů odborníků, ale i názorů občanů, bude následně představenstvo vybírat směr, který bude sloužit pro vypracování konečné studie nového Lázeňského domu," doplnila Fricová.

Na návrhy se můžete detailněji podívat zde.

Foto: ARCH Z - Ing. arch. Ševčík