e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Velký trh v Chomutově nabídne krušnohorské výrobky

publikováno: 21.9.2020, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Regionální producenti představí svoje produkty, výrobky, zážitky a ukázky řemesel na Krušnohorském regiofestu, který se bude konat v Chomutově ve čtvrtek 24. září. Letos se trh přesouvá z náměstí na plochu bývalého fotbalového stadionu.

Trh bude otevřen od 10,00 do 19,00 hodin na ploše bývalého fotbalového stadionu za sportovní halou v ul. Mostecká. Pro veřejnost bude uspořádána ochutnávka regionálních produktů, které získaly ocenění „Potravina Kraje Přemysla Oráče“ nebo „Regionální potravina Ústeckého kraje“. 

"Prezentace regionálních produktů formou prodejních trhů je osvědčeným nástrojem, jak podporovat drobnou regionální ekonomiku," vysvětluje Jana Nováková z pořádající MAS Severozápadní Krušnohoří. Co bude v prodeji? Třeba domácí med, medovina, mošt a sirupy, džemy, ručně zdobené perníky, různé cukrovinky, víno, burčák, domácí langoše, tradiční trdelníky, koření, bylinky, lázeňské oplatky, mýdla, šperky, sukulenty,  háčkované hračky, keramika, vypalované výrobky ze dřeva, šité tašky a batohy, výrobky z vlny a další. K poznávání zajímavosti Chomutovska a dalších regionálních produktů pak můžete využít ubytování v Chomutově.

Děti se mohou těšit na zábavný program. "Připravujeme pro ně soutěže a dílničky, kde si budou moci vyzkoušet různá řemesla. K vidění bude i zemědělská technika, resp. traktor, který umožní dětem se v něm svést," doplnila Nováková.

Během celého dne bude probíhat doprovodný program. Vystoupí skupiny Makovec, Blues no more, dětský pěvecký sbor ZŠ a MŠ Březno, jazzový orchestr Tequila Band ZUŠ TGM Chomutov, Krušnohorská dudácká muzika, Drum band Františka Zemana a nakonec písničkář Jindra Kejak s hudebním uskupením Fleret v akustickém provedení. Celým dnem bude provázet Dana Nepovímová.

Foto: MAS SZK.

Článek obsahuje P.I.