e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Teplický zámek zítra otevře novou výstavu pro děti

publikováno: 21.9.2020, kategorie: Pro děti, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Hra pro děti a vzpomínky pro dospělé - to nabídne nová výstava v Regionálním muzeu v Teplicích, která se otevře zítra, v úterý 22. září. Představí největší soukromou sbírku hraček, skládaček a her z minulého století, vyráběných v Kovozávodech Semily. Expozici doplní velká herna a výstava kočárků. Prohlédnout si ji můžete až do ledna příštího roku.

Výstava představuje největší soukromou sbírku známých hraček, skládaček a her z let 1955 až 1983. Vystaveny budou také domácí potřeby, které mnozí máme ještě ve svých kuchyních. Součástí výstavy je velká dětská herna s kostičkami SEVA, Seko, Mosaic Maxi a Disko a deskovou hrou „Ukaž, co víš“. V Malovaném sále teplického zámku současně můžete vidět výstavu kočárků a panenek ze sbírky Zděnky Bednářové.

Slavnostního otevření výstavy v úterý 22. září od 17,00 hodin se zúčastní také majitel sbírky a držitel několika rekordů, sběratel ing. arch. Petr Šimr, Ph.D. Výstava bude otevřena do 10. ledna příštího roku 2021 denně kromě pondělí od 10,00 do 12,00 a od 13,00 do 17,00 hodin.

Podobnou výstavu, která nabízí velkou hernu, se otevřela také v Oblastním muzeu v Mostě. Více v článku Svět kostiček v mosteckém muzeu.

Ilustrační foto.