e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Žatecké divadlo zahajuje sezonu na začátku října

publikováno: 21.9.2018, kategorie: Divadlo a film, autor: Karel Fiala

Sdílet: facebook twitter google+

Po Dočesné se zaměstnanci žateckého divadla pouští do rozjezdu nové sezony, která začíná ve středu 3. října, kdy do Žatce dorazí dvojice Jana Paulová a David Suchařípa v komedii Ani spolu, ani bez sebe. V sezóně diváky čekají komedie, koncerty, operní přenosy a samozřejmě filmy.

"Pravidelně pro návštěvníky připravujeme bohatý kulturní program, který je určen pro všechny věkové kategorie," uvedla Hana Zeleňáková, která má na starosti program divadelních představení. "Lidé si u nás mohou vždy poslechnout kvalitní hudbu nebo se dobře pobavit u činoherních komedií. Několikrát do měsíce je v žateckém divadle tvořen také program pro děti," doplnila.

První divadelní inscenací je představení Divadla Kalich Ani spolu, ani bez sebe, které se koná 3. října od 19,00 hodin. V komedii hrají Jana Paulová a David Suchařípa, vstupenky jsou již v prodeji.

Budova divadla je také pravidelně využívána k filmovým projekcím, které doplňují činnost této instituce. "Premiérové filmy promítáme zejména v době, kdy není žádný jiný program v budově divadla," uvedl Karel Fiala, který pro žatecké kino filmy připravuje. V nadcházející sezóně bude také mnoho zajímavých hudebních večerů.

V období od října letošního roku do června roku nadcházejícího vystoupí v žateckém divadle například:  Jana Paulová, David Suchařípa, Jan Revai, Jan Hrušinský, Marek Taclík, Bohumil Klepl, Michal Dlouhý, Hana Maciuchová, Lenka Vlasáková, Jan Dolanský nebo Simona Stašová. Připraven bude například koncert vokální skupiny Fragile se Soňou Norisovou. Dále v žateckém divadle zahrají například: Steve Clark trio, Jaw Bone, Lenka Nová a Petr Malásek, Žalman a spol, Pavel Dobeš a mnoho dalších. V zábavných pořadech pobaví: Karel Šíp, Martin Zounar, Josef Náhlovský, Zdeněk Troška, Aleš Cibulka, Martina Randová a mnoho dalších. Kompletní informace o připravovaných pořadech najdete vždy v Kalendáři akcí.