e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Sbírka šperků pomůže dobrovolníkům na Mostecku už podruhé

publikováno: 21.9.2018, kategorie: Zajímavosti, autor: Markéta Strížová

Sdílet: facebook twitter google+

V rámci pravidelné celoměstské akce Říjen pro neziskovky vyhlašuje Diakonie ČCE v Mostě druhý ročník sbírky na podporu dobrovolnictví. Prostřednictvím kampaně „Dobrovolnictví je šperk“ chce i letos upozornit na potřebu dobrovolnické pomoci v nejrůznějších oblastech veřejného života. Lidé mohou až do konce října věnovat do sbírky svou bižuterii či drobné módní doplňky. Prodávat se budou již tuto neděli na festivalu Recykult v Mostě.

Vybranou bižuterii Diakonie nabídne v dobročinném bazaru. Výtěžek pomůže rozvoji Dobrovolnického centra v Mostě, které se o dobrovolníky na Mostecku stará. Náušnice, korále, náramky, ozdoby do vlasů a další drobnosti mohou zájemci nosit do sídla Dobrovolnického centra Most v budově Business Centra na tř. Budovatelů 2957 v Mostě (bývalé Báňské stavby) vždy v pondělí od 9,00 do 17,00 hodin. Dobročinný bazar pak proběhne na několika místech. Prvním z nich bude prodej v rámci akce Recykult, která se koná 23. září u mosteckého Repre, v čase od 10,00 do 16,00 hodin. Následovat budou vánoční Fler jarmark v Litvínově a adventní setkání na Novém Hradě v Jimlíně.

Propagaci dobrovolnictví podpoří také prezentace Dobrovolnického centra na výstavě neziskových organizací, která začíná 1. října v prostorách mosteckého Magistrátu.

„Kampaň na podporu dobrovolnictví jsme realizovali poprvé v loňském roce a setkali jsme se s velikým zájmem. Výtěžek z dobročinného bazaru dosáhl 13 408,-Kč. Kromě toho jsme získali čtyři nové dobrovolníky,“ rekapituluje Květuše Bláhová, vedoucí Dobrovolnického centra Diakonie ČCE v Mostě.

Centrum zajišťuje dobrovolníky aktuálně pro 14 organizací na Mostecku. Nejčastěji jejich pomoci využívají např. mostecký kojenecký ústav, klub národnostních menšin či domovy pro seniory.

Každý z dobrovolníků si své zaměření může vybrat sám. Někteří doučují školáky ze sociálně znevýhodněných rodin nebo pomáhají zdravotně hendikepovaným. Jiní navštěvují klienty v domovech pro seniory, předčítají jim, doprovází je na procházky a nákupy nebo pomáhají při různých společenských a sportovních aktivitách v domově.

Foto: Pixabay.com