e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Na Kadaňské babí léto s pochodem nordic walking přijede i Yo Yo Band

publikováno: 21.9.2015, kategorie: Sport, autor: Ivana Dobišová

Sdílet: facebook twitter google+

Zvonivý zvuk nordic walking holí se rozezní v sobotu 26. září promenádou Maxipsa Fíka v Kadani. Zazávodit si budou moci i ti, kdo nemají vlastní vybavení. Pro všechny účastníky je připravený dárek, pro vítěze pak hodnotné ceny. Zájemci si zatančí s televizními hvězdami Janem Onderem a Lucií Hunčárovou. Připravený bude i kurz malování. Tečku za sportovně-kulturním odpolednem udělá koncert skupiny Yo Yo Band. Startovné je zdarma.

Pořadatelé připravili pro nordic walking závodníky dvě trasy. Obě povedou podél řeky Ohře. "Na procházku kadaňskou přírodou se budou moci vydat i ti, co nemají příliš natrénováno. Kratší z tras bude pětikilometrová, závodníci na delší trati ujdou devět kilometrů. Těm, kdo by neměli Nordic Walking hole, je rádi zapůjčíme. Občerstvení na trase je jako každý rok samozřejmostí," vysvětluje pořadatelka Ivana Dobišová z Klubu Krušných hor. 

Závod v takzvané severské chůzi je součástí Kadaňského babího léta. Je to jedna ze tří akcí seriálu Krok ke zdraví. Tentokrát se sportovci vydají na cestu za zdravím ve 14,00 hodin od kadaňského hotelu Split na Nábřeží Maxipsa Fíka, kde je start závodu. "Pro každého registrovaného účastníka máme připravený dárek. Startovné se nevybírá, je zdarma. Vítězové vyhrají hodnotné ceny a stejně jako v předchozích ročnících připravíme i tombolu," vysvětluje organizátorka. Zájemci se můžou registrovat přes webové stránky www.krokkezdravi.com nebo na e-mailové adrese info@krokkezdravi.com. Možná je také registrace přímo namístě, a to v den konání závodu od 12,00 hodin. 

Pro sportovce a návštěvníky Kadaňského babího léta je připravený také zábavný program. Hvězdy televizního pořadu Stardance Jan Onder a Lucie Hunčárová budou zájemce učit tančit, a malířka Varvara Divišová otevře školu malování. "Varvara poradí, jak malovat akrylovými barvami na plátno. Každý "umělec" si pak bude moci své dílko odnést domů na památku," usmívá se Dobišová. V rámci Kadaňského babího léta se otevře také kondiční poradna Nemocnice Ostrov. "Bude o zdravém životním stylu se zaměřením především na snídani. Připraveny budou praktické ukázky, co bychom měli po ránu jíst, abychom den správně nastartovali. Nutriční terapeutka přiveze i stroj na měření tělesných hodnot," láká na akci organizátorka. 

Kadaňské babí léto vyvrcholí v 18,00 hodin koncertem známé skupiny Yo Yo band v kadaňském AmFíku.