e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Festival Recykult bude sázet les

publikováno: 21.8.2020, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Multikulturní pouliční festival, který se měl původně konat v květnu, se rozprostře kolem mosteckého Repre v sobotu 29. srpna. Tématem toho letošního Recykultu bude les. Kromě zábavy a ochutnávání dobrot se tak naučíte sázet stromy a pečovat o ně.

Program u Repre začne ve 13,00 hodin. Hlavnímu tématu se bude věnovat workshop "O lese" a další znalosti získáte od 14,30 hodin během "lesní pedagogiky" přímo na Resslu. Ve spolupráci se Správou městských lesů se návštěvníci dozví, jak vypěstovat sazenice, jak a kdy stromy sázet a jak o ně pečovat. A kdo vás bude bavit? Kapely Saiwala, Favourite Obsession a Definitivní Ententýk, zahraje Divadlo Školka.

Ve stáncích se můžete těšit na výrobky z dílny Woodmaid, dobroty ze Špajzu, kávu z litvínovské pražírny NorthCoffee, indická jídla, vegateriánský fastood Na cestě.

I letos bude Recykult pomáhat, tenokrát je sbírka určena Nadačnímu fondu Aséri, který pomáhá lidem nemocným cystickou fibrózou. Pomáhat můžete i u stánku Diakonie Most, která nabídne šperky v rámci kampaně Dobrovolnictví je šperk.

Foto: Festival Recykult 2019.