e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 23. až 25. srpna

publikováno: 21.8.2019, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

O tom, že i mák může mít vlastní slavnosti, se o víkendu přesvědčíte v Ploskovicích. Také vás pozveme na landartový festival v Krušných horách, prohlídky zámku s princeznou nebo dubské slavnosti a přidáme několik sportovních akcí pro všechny.

Landart v Königsmühle 
Zaniklá osada v krušnohorském údolí, kde dnes stojí pouze šest ruin domů, tento týden opět ožije. Každý rok se zde pořádá česko-německý festival hudby, divadla, řezbářství a landartu pod širým nebem. Letos už poosmé. Zahraje i kapela Zrní, která festival podporuje. Podrobnosti o akci najdete v článku.  

Láska století
Po mostecké muzeu zavítají herci s Živými obrazy do zámku v Klášterci nad Ohří. Budou vyprávět příběh o lásce mezi slavným básníkem Johannem Wolfgangem Goethe a mladičkou baronkou Ulrikou von Levetzow z počátku 19. století. Příběh nenaplněné lásky v podání herců divadla Bída můžete vidět v sobotu 24. srpna od 10,00 do 16.30 hodin každou půlhodinu. Vstupné 80 Kč dospělí, 50 Kč děti. Více o programu najdete zde. https://www.e-region.cz/magazin/13082019-mostecke-muzeum-predstavi-pribeh-velke-lasky-basnika-goetha 

Dobročinný běh
V sobotu 24. srpna si v Lounech můžete zasportovat a pomáhat zároveň. Na letním cvičišti u Sportbaru Pivo Zloun startuje odpoledne Memoriál Péťi Hézlové, jehož výtěžek je určen na podporu onkologického oddělení chomutovské nemocnice. Registrace závodníků je ve 13,00 hodin, od 14,00 do 17,30 hodin bude probíhat cvičení a závody pro celou rodinu. Registrační poplatek je 250 Kč, děti a návštěvníci 50 Kč. 

Dubské slavnosti
Celoměstské slavnosti se chystají tento víkend v Dubí na Teplicku. V pátek 23. srpna je v 17,00 hodin odstartují slavnostní fanfáry z kostela Panny Marie, kde poté pokračuje koncert vokální skupiny Fragile. Sobota od 10,00 hodin bude patřit zábavnému dopoledni pro děti Divadla V Pytli (před Domem porcelánu s modrou krví). Odpoledne od 13,00 hodin pak zábava pokračuje ve sportovním areálu Dubí 2, kde zahraje například Miro Žbirka či Janek Ledecký. V neděli se v kostele koná od 10,30 hodin slavnostní mše a před Domem porcelánu mají od 10,00 hodin sraz historická vozidla. Ve sportovním areálu pak od 13,00 hodin zahrají František Nedvěd, Honza Křížek a David Koller. V sobotu navíc můžete navštívit Den otevřených dveří v dubské porcelánce, která slaví 155 let, od 8,00 do 16,00 hodin probíhají prohlídky výroby.

Prohlídky s princeznou
S princeznou Magdalénkou se mohou děti o víkendu projít zámkem Stekník na Žatecku. Princezna je seznámí nejen s historií zámku, ale představí také několik zajímavých předmětů, které naši předkové používali ke každodenní práci. Úkolem dětí bude uhádnout, k čemu sloužily. Prohlídky se konají v sobotu a neděli 24. a 25. srpna od 10,30 do 15,30 hodin vždy v půl. Prohlídka je vhodná pro děti od 10 let, vstupné dospělí 100 Kč, děti do 6 let 20 Kč, starší 70 Kč, rodinné 260 Kč.

Císařský den
Císař Karel IV. opět dorazí i se svou družinou do Kadaně. Velká celodenní slavnost, která připomíná návštěvu skutečného císaře a král v roce 1367, vypukne v sobotu 24. srpna. Kromě velkého tržiště na Mírovém náměstí nabídne i hudbu Karlovy doby, soutěžní putování pro děti po hradbách či rytířský turnaj. Podrobný  program najdete v článku Do Kadaně v sobotu opět dorazí císař Karel IV.

Divadlo na zámku
Na zámek Nový Hrad v Jimlíně na Lounsku dorazí v sobotu 24. srpna divadelní soubor Radar KO z Prahy. Od 20,00 hodin pro vás chystá lahůdku pro fanoušky fantasy a Terryho Pratchetta Soudné sestry. Vstupné 100 Kč.

Zámecké sklepení
Jedinečnou příležitost nahlédnout do sklepení zámku Duchcov budete mít o víkendu 24. a 25. srpna. Speciální prohlídky běžně nepřístupných prostor odchází v 10,00, 12,30 a 15,00 hodin. Vstupné je 50 a 40 Kč.

Miladatlon 2019
Terénní triatlon a kvadriatlon – to jsou závody na Miladě v Chabařovic. Konají se v sobotu 24. srpna od 8,00 hodin. Připraveno je několik tipů tratí pro běh, kolo a plavání pro různé věkové kategorie. Přihlášky na webu www.miladatlon.cz.

Běh zámeckým parkem
Další sportovní podnik se chystá přímo v centru Teplic. V neděli 25. srpna startuje na náměstí Svobody letní okruhový speciál Český krok Galerie Teplice léto.  Běží se lázeňskými uličkami i zámeckým parkem, kde bude vyznačen tříkilometrový okruh s překážkami. Nejkratší závod startuje v 11,30 hodin, další následují ve 12,00 hodin.

Výročí v kavárně
Mostecká kavárna The Most Café slaví výročí a pozvala si k tomu kapelu Favorite Obsession. Koncert začíná v pátek 23. srpna v 19,00 hodin, vstupné dobrovolné.

Makové slavnosti
Café Páv na zámku v Ploskovicích chystá na sobotu 24. srpna Makové slavnosti. Můžete se těšit na mák ve všech podobách, slané či sladké delikatesy, maková kosmetika, něco makového na sebe... Připraveny jsou degustace, stánky v zámecké zahradě a kulturní program. Degustace začínají v 10,00 hodin. Ve stejnou dobu začíná program na dětské scéně s pohádkami a na koncertní scéně a hudbou. Od 14,00 hodin je připraveno makové jógování a po celý den dílničky a besedy.

Parním vlakem
Z muzea v Lužné u Rakovníka pojede v sobotu 24. srpna speciální historický vlak s parní lokomotivou do železničního depozitáře v Chomutově. Odjezd je v 10,50 hodin, zpět se vlak vrací ve 14,42 hodin. Jednosměrná jízdenka stojí 100 Kč pro dospělé, děti do 6 let zdarma, starší 80 Kč.

Augustýnská pouť
V Lužici na Mostecku slaví svatého Augustina, kterému je zasvěcen zdejší kostel. Oslavy se konají na fotbalovém hřišti v sobotu 24. srpna od 13,00 hodin, kdy se odehraje fotbalové utkání Lužice versus Svinčice. Ve tři se pak tyto týmy utkají i ve vodním fotbalu. Připravena jsou hudební vystoupení, také pohádka pro děti a dětské olympijské hry, večer i soutěže pro děti a ohňostroj.

Festival Posezóně
V Kovářské v Krušných horách se koná v pátek 23. srpna pátý ročník festivalu se zábavou pro všechny věkové kategorie. Od 13,00 hodin vystoupí kouzelník, od 15,00 hodin hraje Veselá trojka pro seniory, od 17,00 hodin rockový Potěr a od 18,30 hodin Country Legends, následuje zábava s Krušnohorským výběrem.

Další tipy včetně programů letních kin můžete vyhledávat prostřednictvím Kalendáře akcí.

Foto: RitaE from Pixabay