e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Šampionát minibiků doplní příští víkend The Most Show

publikováno: 21.7.2017, kategorie: Sport, autor: Jan Foukal

Sdílet: facebook twitter google+

The Most Czech Minibike Weekend a The Most Europe Minibike Weekend, tedy republikový a evropský šampionát začínajících motocyklových talentů na maloobjemových speciálech, se spojují v jeden závod. Uskuteční se na homologovaném malém okruhu v areálu polygonu mosteckého autodromu, a to o víkendu 29. a 30. července.

Mistrovství České republiky se původně mělo jet o týden dřív, o změně rozhodly organizační výbory obou podniků. „Spojení obou závodů přinese atraktivnější podívanou pro diváky. Závody budou navíc součástí akce The Most Show, což přispěje k pozitivní propagaci tohoto sportu,“ vysvětlila obchodní a marketingová ředitelka společnosti AUTODROM MOST Jana Svobodová.

Začátky juniorského seriálu závodů silničních motocyklů na malých okruzích u nás se datují rokem 1994. Zpočátku střídaly speciální motokárové tratě okruhy vyznačené na letištních plochách, postupem času se minimotocykly přesunuly pouze na speciální okruhy. Za dvacet tři let své existence závody zaznamenaly dobré sezony i méně vydařená období, byly ale vesměs vždy líhní malých závodníků, které fanoušci následně vídali a vídají na evropských či světových kolbištích. K nejznámějším z nich patří Lukáš a Karel Peškovi, Karel Abrahám, Jiří Mrkývka junior, Ondřej Ježek nebo bratři Smržovi.

Návštěvníci The Most Show se mohou těšit v sobotu také na závody série DMV GTC pro cestovní vozy i GT speciály na velkém okruhu. Kdo se nabaží rychlých a silných strojů, může se nechat zlákat přehlídkou kulinářských specialit z různých zemí světa pod názvem Food Festival a také dobrou muzikou. V sobotu zahraje původně mostecká, dnes už kultovní rocková a taneční kapela Laura a její tygři. Živelnou show skvělých muzikantů se zpěvačkou Lucií Bakešovou doplní americký kytarista a zpěvák Dani Robinson a bluesová kytarová legenda Luboš Andršt.

Program začíná v sobotu v 09,00 hodin a končí před půlnocí. Food Festival s řadou zajímavých novinek z oblasti gastronomie a ochutnávkami tradičních i netradičních alkoholických a nealkoholických nápojů pak pokračuje i v neděli 30. července, která je vyhrazena také volným jízdám aut a motocyklů pro veřejnost na velkém okruhu autodromu. Pořadatel proto nabízí zájemcům možnost přespat v areálu autodromu ve vlastním karavanu či ve stanu. Vstupenky je možné zakoupit už nyní v on-line systému na webových stránkách autodromu. Zatímco e-vstupenka vyjde na 150 korun, na místě bude lístek o 50 korun dražší. Podrobné informace o The Most Show zájemci najdou na webu autodromu.