e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

V Jirkově se opět můžete vydat na Cestu proti bolesti

publikováno: 21.6.2018, kategorie: Sport, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

V Jirkově se i letos koná charitativní projekt Cesta proti bolesti. Užijete si den plný aktivit, zážitků a sportu a pomůžete dobré věci. Na jirkovském náměstí se v neděli 24. června můžete pokusit pokořit český rekord v největším počtu účastníku ve štafetě na rotopedu nebo zúčastnit charitativního běhu.

Program začíná už v 10,00 hodin, kdy se otevřou pro děti pohádkové historické sklepy. Každých třicet minut bude vycházet prohlídka, rezervovat si ji můžete až do 17. hodiny v infocentru, tel. 724 525 421. Prohlídky stojí 50 korun. Ve stejný čas se také otevřou stánky s občerstvením i suvenýry, kterými můžete podpořit nadační projekt.

Po poledni budou pro děti k dispozici nafukovací atrakce a hrát bude také hudba. Ve 14,00 hodin zahraje kapela Red Dwarf Band, v 16,00 hodin Kabát band CV, v 18,00 hodin Sto zvířat a na závěr v 19,35 Atmo Music.

Do pokusu o překonání rekordu se můžete zapojit od 10,00 do 15,00 hodin. "Aby se nám to povedlo, musí nás být minimálně sto, každý účastník musí jet minimálně tři minuty a musí být připraven v daný čas, který dostane ihned po registraci," vysvětlil princip rekordu Milan Dzuriak. Ten plánuje strávit na rotopedu stejnou dobu, jako celá štafeta a vytvořit tím i zcela nový rekord, který spočívá v počtu ujetých kilometrů na rotopedu s Bechtěrevovou chorobou.

V 15,30 hodin startuje tradiční charitativní běh na 2,5 kilometru, trasa vede přes jirkovský Olejomlýnský park. Na prvních 361 běžců čeká v cíli medaile. Startovné je 50 korun. Program uzavře vypouštění balonků v půl osmé.