e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

V Jirkově v začne v červenci vznikat volnočasový areál

publikováno: 21.6.2014, kategorie: Zajímavosti, autor: Eva Dušková

Sdílet: facebook twitter google+

Cyklostezka, inline-dráha, lanovka, lezecké stěny, hřiště na petanque, dopravní hřiště, dětská hřiště, altán a lavičky, nové stromy a keře. Tak stručně zní výčet prvků, které jsou v projektu na regeneraci Olejomlýnského parku, rozsáhlého území v centru Jirkova. Hotovo by mělo být na podzim 2015.

Městu se letos podařilo získat na náročnou investici dotaci ve výši 85 % z Regionálního operačního programu Severozápad. Celkové náklady se předpokládaly ve výši třiceti milionů korun, ale už po prvním výběrovém řízení je jasné, že budou výrazně nižší.

„Ve výběrovém řízení na provedení stavebních prací zvítězila firma SKANSKA a. s. Praha s nabídkou 14,8 milionů korun,“ říká starosta Radek Štejnar. Stavebníci začnou pracovat v červenci. Na dodávku herních prvků proběhne v létě další výběrové řízení.

Olejomlýnský park bude po revitalizaci a rekonstrukci umožňovat volnočasové aktivity pro všechny věkové skupiny obyvatel Jirkova i spádových obcí. Park bude napojen na cyklostezky, které v budoucnu ve městě vzniknou. Začne se nejdříve přípravnými a terénními pracemi. Nemocné a překážející stromy a keře budou vykáceny, většina jich ale zůstane tak, jak je. K nim přibyde přes 161 nových listnatých stromů a 3 681 keřů a trvalek.