e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Koupaliště na Kyselce se otevře na konci června

publikováno: 21.6.2013, kategorie: Zajímavosti, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Na koupališti na Kyselce v Bílině v současné době probíhají opravy filtrace vody a příprava na novou sezónu. Ve středu 26. června proběhnou na koupališti na Kyselce odložené oslavy Dne dětí, otevření koupaliště pro veřejnost je stanoveno na 29. června.

Nutné bylo vyměnit tři kovové filtry, jejichž stáří bylo více jak 8 let a byly silně narušeny korozí. Nové sklolaminátové filtry budou mít vyšší filtrační výkon. „S dostatečnou rezervou tak budou i při plné návštěvnosti koupaliště dodrženy všechny hygienické limity pro kvalitu vody. Nové napojení filtrů by mělo být dokončeno nejpozději 21. června, předání díla je stanoveno na 26. června,“ říká jednatel RSZ Bílina Petr Bouda.

„Mrzí nás posunutí termínu otevření koupaliště na konec měsíce června, ale vzhledem k situaci a poměrně složité logistice opravy - dodání filtrů ze Španělska - se toto jeví jako nejlepší možné řešení s prioritou bezproblémového provozu v době letních prázdnin,“ doplnil Bouda. Současně s novou filtrací vody proběhnou sanace a opravy trhlin ve stěnách bazénu za použití speciálních technologií. Na rok 2014 je plánována kompletní oprava bazénové vany, včetně nového ochranného nátěru. Tato oprava již v žádném případě neovlivní termín zahájení provozu koupaliště a vše bude záviset pouze od počasí.

Ceník zůstává stejný jako v minulém roce. Dospělí zaplatí 60 Kč, děti od 2 do 15 let, důchodci 40 Kč. Více informací k ceníku na www.sportbilina.cz.