e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Jubilejní 20. pojízdný kinematograf bratří Čadíků podpoří Brána do Čech

publikováno: 21.6.2011, kategorie: Zajímavosti, autor: Luděk Svoboda

Sdílet: facebook twitter google+

Známé maringotky a jedinečná atmosféra promítání v pojízdném biografu – to je každoroční Filmové léto. Letošní ročník vedle Radia Impuls podporuje také projekt Brána do Čech,  který zve všechny diváky do nejzajímavějších míst Ústeckého kraje.  A co víc, právě letos slaví kinematograf své 20. výročí.

Nevidím důvod, proč známý a oblíbený festival nepodpořit. Přátelská spolupráce s doktorem Čadíkem přinese prospěch kinematografu, který mám velmi rád, a na druhé straně všem divákům nabídne tipy na výlety po našem kraji,“ uvedl Radek Vonka, radní Ústeckého kraje pro cestovní ruch a regionální rozvoj.

Letošní promítání „Letní filmová slavnost“ bude probíhat celé léto a maringotky objedou bezmála 50 měst z celé České republiky. Celý rozpis s městy, termíny a promítanými filmy naleznete na www.kinematograf.cz.

K vidění bude komedie Největší z Čechů od režiséra Roberta Sedláčka, mrazivá komedie režisérky Ireny Pavláskové s názvem Zemský ráj to na pohled, akční komedie z prostředí automobilových závodů od Mirjam Landové nesoucí název Tacho a drama Kawasakiho růže od renomovaného režiséra Jana Hřebejka. Do Ústí nad Labem přijede Kinematograf bratří Čadíků 15. srpna.

V Ústeckém kraji se kromě Ústí nad Labem bude promítat v těchto městech:
Louny: 22. 7.–25. 7. 2011
Kadaň: 26. 7.–29. 7. 2011
Lovosice: 3. 8.–6. 8. 2011
Štětí: 7. 8.–10. 8. 2011
Roudnice nad Labem: 11. 8.–14. 8. 2011
Děčín: 19. 8.–22. 8. 2011

Brána do Čech bude na očích všem divákům nejen v Ústí nad Labem, ale ve všech navštívených městech. Každý, kdo se přijde podívat na film, zavzpomínat na staré promítání či jen za originálním zážitkem, bude mít na očích tip na to, kde si snadno a rychle vyhledat ty nejkrásnější výlety pro celou rodinu - na www.branadocech.cz.