e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Zahájení lázeňské sezóny v Teplicích se vrací k velkému programu

publikováno: 21.5.2022, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Třídenní program plný hudebních hvězd na několika scénách, dobové tržiště a doprovodný program po celém městě - tak bude opět vypadat květnové zahájení lázeňské sezóny v Teplicích. Zahraje třeba Honza Křížek s kapelou, Jana Uriel Kratochvílová, Stromboli s Bárou Basikovou či Monkey Business. Akce se bude konat od 27. do 29. května.

V pátek začne program odpoledne na třech hudebních scénách - za Domem kultury, na zámku a u Zahradního domu. Teplické muzeum pořádá Skleněnou muzejní noc, při níž návštěvníky čekají hrané prohlídky nočního zámku a na závěr ohňová show.

V sobotu se program rozšíří o hlavní scénu na Ptačích schodech, kde od 13 hodin postupně zahraje Laura a její tygři, Jana Uriel Kratochvílová a Illuminati, kapela Premier, Thom Artway a v devět večer pak Monkey Business. Na dalších scénách pak uslyšíte třeba Viléma Čoka, Dana Bártu, Justina Lavashe. V letním kině na zámku bude připraveno několik divadelních představení pro děti, v Šanovském parku se koná dětský happening. V 11,00 hodin vychází kostýmovaný průvod ke Zámeckého náměstí, kde bude dobové tržiště, ke svěcení pramenů u Kolostůjovy kašny. V zámecké zahradě se chystají projížďky na koních, na kolonádě před Domem kultury šachová simultánka a na fotbalovém stadionu Na Stínadlech rozlučka fotbalových hvězd Admira Ljevakoviče a Jana Rezka. Na vnitřním nádvoří chystá muzeum zábavné odpoledne pro děti Zámecké kratochvíle. Sobotní program ukončí ve 22,22 hodin slavnostní ohňostroj.

V neděli začne hudební program na hlavní scéně ve 12,00 hodin a vrcholem programu bude večerní koncert Stromboli s Bárou Basikovou. Hrát se bude též za Domem kultury, v Šanovském parku, na zámku budou pohádky pro děti, stejně jako dobový jarmark na Zámeckém náměstí nebo dětské odpoledne v muzeu. V beuronské kapli si po oba dny můžete prohlédnout výstavu kaktusářů.

Časový harmonogram najdete na stránkách Domu kultury v Teplicích