e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Lázeňská v Teplicích: Dva dny hudby a zábavy

publikováno: 21.5.2015, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Visací zámek, Ewa Farna nebo František Nedvěd - na výběr bude mít opravdu každý! Kde? V Teplicích na největší akci v regionu - zahájení lázeňské sezóny, letos s číslovkou 861. Slavnosti se konají o víkendu 30. a 31. května na několika scénách a hlavním bodem jejich programu je hudba. My jsme pro vás navíc vypátrali, co v Teplicích dělat, když si chcete od hudby odpočinout.

Hlavní scéna bude stát jako každoročně u Ptačích schodů. V pátek se na ní objeví třeba zmíněný Visací zámek, Eddie Stoilow a Ewa Farna. Na tu už ve 22 hodin 22 minut naváže velký ohňostroj.

Samotné slavnostní zahájení 861. lázeňské sezóny je naplánováno na sobotu v 11,00 hodin, kdy se z náměstí Svobody vydá kostýmovaný průvod ke svěcení pramenů u Kolostůjovy kašny.

Za Domem kultury můžete v sobotu večer slyšet známou revivalovou kapelu The Backwards, na regionální scéně na náměstí Svobody zahraje třeba Petr Kalandra Memory Band nebo místní Blue Rocket, scéna na zámku, která nabídne spíš náročnější hudbu, odpoledne můžete slyšet Oskara Petra, šanovská Mušle bude patřit dechovce a folkloru.

Program pokračuje i v neděli 31. května odpoledne. Na hlavní scéně uslyšíte kapely Wohnout, Škvor a od osmi večer MIG 21. Na zámku bude ke slyšení Vltava, scéna za Domem kultury bude patřit rocku v čele s Kurtizánami z 25. avenue nebo uskupením Supergroup.cz. Regionální kapely budou od půl dvanácté hrát na náměstí Svobody, třeba Cumbál nebo New age of Smokie. Od 9,30 hodin bude znít hudba i na Mušli, kde vystoupí například teplický Big Band.

Podrobný program se dozvíte na webu Domu kultury Teplice, který zahájení sezóny pořádá. Co se ale jinde nedočtete, je další program, který lázeňskou doprovází - my jsme to pro vás zjistili:

Zahájení sezóny předchází v pátek 29. května noc v teplickém muzeu, o níž se dozvíte v článku zítra a ve stejný večer probíhá také Noc kostelů.

V pátek začíná v 18,00 hodin v areálu bývalého koupaliště zámecké zahradě open air festival Boží Koupák 2015, který pokračuje v sobotu od 12,00 hodin. Program najdete na webu pořadatele.

V sobotu můžete navštívit s dětmi zámeckou zahradu, kde probíhají projížďky na koních, lanové aktivity, ukázky thajského boxu a kick boxu, roztleskávaček či ukázky zajímavých rostlin od Botanické zahrady.

Na zámeckém náměstí bude po oba dny probíhat řemeslný dobový trh s ukázkami řemesel a staročeskou poutí, vystoupí kejklíři, bubeníci, divadla... V Šanovském parku probíhá v sobotu od 9,00 hodin dětský happening a vařit se tam budou maďarské speciality (v sobotu i neděli).

Během obou dnů můžete vystoupat na věž kostela svatého Jana Křtitele na zámeckém náměstí a na věž kostela sv. Alžběty v Šanově, kde navíc probíhá výstava autoveteránů. Na kolonádě Domu kultury se konají v sobotu velké porcelánové trhy a lázeňský autosalon, v neděli pak program Jump & street s ukázkami tanečních stylů. Tam budou také pro děti pouťové atrakce, stejně jako před restaurací Slavia.

V Krupské ulici se od 10,00 do 18,00 hodin koná pouliční trh s orientálním tancem, etnickou hudbou, loutkohereckou skupinou K.M. Kopeckého, argentinským tangem a bubenickou i kadeřnicou show. V neděli v 15,00 hodin se na terasách krušnohorského maskaronu koná módní přehlídka.