e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Litvínovský Chempark otevře brány veřejnosti

publikováno: 21.5.2012, kategorie: Zajímavosti, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Projížka chemickým komplexem, chemická show vědce Michaela Londesborougha či ukázky práce hasičů čekají návštěvníky Dne otevřených dveří v Chemparku Záluží u Litvínova. Společnosti Unipetrol RPA a Česká rafinérská otevřou své brány veřejnosti ve čtvrtek 7. června. Naposledy měli lidé tuto možnost před dvěma roky.

"Cílem akce je prezentovat veřejnosti obě společnosti jako zajímavého zaměstnavatele a areál jako moderní průmyslový komplex s vysokým standardem bezpečnosti práce a odpovědným přístupem k ochraně životního prostředí," informoval Mikuláš Duda, manažer tiskového oddělení Unipetrolu. V rámci programu budou mít návštěvníci mimo jiné možnost zúčastnit se autobusových vyhlídkových jízd po areálu okolo základních výrobních zařízení a pracovišť.

„Pro návštěvníky z řad veřejnosti i školáků máme přichystaný atraktivní program plný her a soutěží. Jedním z cílů akce je prezentovat mladým lidem chemii jako zajímavý a zábavný obor. Z tohoto důvodu jsme do programu zařadili chemickou show v podání populárního vědce Michaela Londesborougha, ukázku molekulární mixologie nebo soutěže o zajímavé ceny,“ uvedl Mikuláš Duda.

Na programu se kromě chemických firem podílejí také třeba hokejový tým HC VERVA, Ekocentrum Most, VŠCHT Praha nebo Hasičský záchranný sbor Unipetrolu.

Pro plánované autobusové vyhlídkové jízdy budou připraveny dva autobusy s odborným výkladem. S ohledem na omezenou kapacitu autobusů se případní zájemci musí předem registrovat v rámci formuláře umístěného v sekci Den otevřených dveří na www.unipetrol.cz.