e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Žatecký půlmaraton a desítka letos individuálně

publikováno: 21.4.2020, kategorie: Sport, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Tradiční běžecké akce Žatecký půlmaraton a žatecká desítka se letos běžet nemohou, pořadatelé ale vymysleli, jak se se zákazem hromadných akcí vypořádat. Nabízejí mapové podklady, díky nimž si můžete trať proběhnout sami a pak zaregistrovat své výsledky.

Trať o délce 10 či 21 km je třeba absolvovat do půlnoci 1. května. Na stránce www.hopmantriatlon.cz si můžete ve formátu GPX stáhnout trať závodů. Pokud to máte do Žatce příliš daleko, můžete si vybrat jinou trať o stejných délkách s rovinatým profilem.

Svůj výsledek a osobní údaje potom můžete vložit na web, a to až do 2. května do 12,00 hodin. Můžete trať absolvovat a zaregistrovat i vícekrát, počítá se nejlepší dosažený čas, a můžete zaběhnout obě trasy. "Listina účastníků s časy bude průběžně zveřejňována. Originální účastnický diplom pro každého finišera na webu, cílové pivo si letos bohužel musíte koupit sami," podotýkají pořadatelé z Hopman team Žatec. Startovné se nevybírá, ale můžete jakoukoliv částkou podpořit charitativní účet města Žatec pro pandemii 107-4175780297/0100. 

"Přidejte se k nám. Není důležité zvítězit, ale zúčastnit se a zůstat zdravý!" dodávají pořadatelé.

Foto: Hopman team Žatec.