e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Zámek Nový Hrad u Jimlína připravil pro turisty speciální dárek

publikováno: 21.4.2011, kategorie: Vzdělávání, autor: Alena Tichá

Sdílet: facebook twitter google+

Památky v Ústeckém kraji postupně zahajují novou turistickou sezónu a výjimkou není ani zámek Nový Hrad u Jimlína. Ten se turistům poprvé v roce 2011 otevře v neděli 24. dubna od 10 hodin. A na návštěvníky čeká příjemné překvapení. Vstupné bude pro všechny výjimečně pouze 10 korun.

V neděli 24. dubna bude objekt otevřen od 10 do 16 hodin. V dalších měsících se doba prodlouží až do 17 hodin. Prohlídky začínají obvykle v každou celou hodinu.

Zámek Nový Hrad u Jimlína je majetkem Ústeckého kraje, který ho využívá pro pořádání nejrůznějších zábavných a kulturních akcí. Už o víkendu 14. a 15. května se zde turisté mohou těšit na tradiční Zámecké slavnosti spolu s Novohradskou poutí.

Ta se každým rokem koná v jiném historickém stylu. V letošním roce bychom jak programem, tak mnoha postavičkami chtěli nastolit atmosféru předválečné republiky,“ říká kastelán zámku Pavel Pilař.
Z programu vybíráme: hudební skupiny Třehusk a Bridge Band, orchestr a pouliční divadlo Péro za kloboukem, vystoupí žonglér Půpa a kouzelník Pavel Langer. Ve spolupráci s vojenskohistorickým klubem zde návštěvníci uvidí jak prvorepublikové četníky (zde na zámku byla četnická stanice), tak i vojáky dřívější armády. Chybět nebude tradiční jarmark.

Ústecký kraj do zámku vložil v období od roku 2004 do konce srpna 2010 dohromady téměř 65 milionů korun. Spolu s dalšími programy, které na revitalizaci zámku také poskytly finanční prostředky, se jedná za toto období o celkovou částku téměř 125 milionů korun.