e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Velikonoční tradice ožijí v oseckém klášteře

publikováno: 21.3.2016, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Pavla Votavová

Sdílet: facebook twitter google+

Velikonoční tradice konající se v prostorách Informačního turistického centra Osek, sídlícího přímo v areálu cisterciáckého kláštera se stávají mezi veřejností rok od roku oblíbenějšími a těší se narůstající návštěvností. V letošním roce je budete moci navštívit ve dnech od 25. do 27. března, od 10,00 do 17,00 hodin.

Mimo již tradiční ukázky řemeslných dovedností, řezbářských prací, tkaní na stavu či vyhledávané dílničky Domu dětí a mládeže Osek se mohou návštěvníci po velikém úspěchu v loňském roce opět těšit na foukání skleněných vajec Monikou Tvrzníkovou nebo nově představení tvorby vizovického pečiva paní Quirenzovou. Inspirovat se můžete několika předváděnými technikami zdobení kraslic a sami si je budete moci také vyzkoušet. A co takhle vytlačit si do dřevěné formy vlastní perníček? Rádi ho pro Vás na místě upečou. Za příznivého počasí budou připraveny také soutěže a hry nejen pro nejmenší a to takové, které znaly již naše babičky, jako je chůze na chůdách, honění vlčka a další.  

V sobotu 26. března areál kláštera v čase od 11,00 do 16,00 hodin navštíví Minifarma Dlouhá Louka se svými zvířátky. V neděli 27. 3. od 10,30 hodin proběhne v klášterním kostele Nanebevzetí Panny Marie svatá mše velikonoční.