e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Kolibřík chystá miminkovská témata

publikováno: 21.2.2012, kategorie: Vzdělávání, autor: Eva Dušková

Sdílet: facebook twitter google+

Pro nastávající rodiče je určen předporodní kurz v mateřském centru Kolibřík v Chomutově. Rozjíždí se 23. února v 16 hodin v Dřínovské ulici v sídle centra. Porodní asistentky, dětská sestra a laktační poradkyně se podělí o zkušenosti a budou zodpovídat otázky celkem během šesti lekcí. Součástí kurzu je také nácvik praktických činností, a to na nových instruktážních panenkách - miminech.

Účastníci a účastnice vyzkouší miminko přebalit, vykoupat, obléknout. Maminky si také snadno nacvičí vhodné polohy pro kojení,“ zve Petra Bělohlavá, předsedkyně občanského sdružení Na Louce, které provozuje mateřské centrum. Mezi dalšími tématy bude také průběh těhotenství, porod a šestinedělí. Vítáni jsou i budoucí tatínkové.

Maminky tak nemusí shánět potřebné informace na internetu nebo v časopisech, ale můžou se společně sejít s odbornicemi a získat tak cenné rady, jak probíhá porod, jak to chodí v chomutovské porodnici či jak přistupovat ke kojení především v prvních dnech.

Příjemnou součástí kurzu je také seznámení se s prostředím Kolibříka a s dalšími maminkami. Termíny ostatních lekcí budou domluveny na úvodním setkání 23. února. Cena všech šesti lekcí je 1 080 Kč. Rezervace a další informace u porodní asistentky Jany Richterové, tel.: 736247821, e-mail: richterova-jana@seznam.cz.

Podrobnější informace na www.mckolibrik.cz a na facebooku.