e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Divadlo Palace přiveze do Loun Prachy

publikováno: 21.1.2011, kategorie: Divadlo a film, autor: Ladislav Bába

Sdílet: facebook twitter google+

Prachy !!! Tak se jmenuje komedie, s níž přijede do Vrchlického divadla v Lounech pražské Divadlo Palace -  Vanda Hybnerová, Josef Polášek, Nela Boudová, Pavel Kikinčuk a další herci.  Hra je připravena na 23. ledna, což je neděle a začátek je v 19 hodin.

Autor hry, současný anglický dramatik Ray Cooney, je lounským divákům důvěrně známý svými úspěšnými komediemi, především neuvěřitelně bláznivou Rodinou je základ státu.

Zatímco v této rozpustilé frašce šlo o nevěru, díky které postavy zabředaly do trapných situací, ve hře Prachy !!! se do mlýnu událostí dostávají kvůli nálezu kufříku s obrovskou sumou peněz. Ponechat si evidentně špinavé bankovky je však těžší než k nim přijít.

Jakmile se na scéně objeví dva policisté, povedení přátelé a drzý taxikář, rozpoutá se zběsilá hra na kočku a myš plná nečekaných zvratů, v níž se oba manželské páry snaží pomocí falešných identit za každou cenu peníze udržet.

Brilantní veselohru, která se s obrovským úspěchem hrála a hraje po celém světě, uvidíte v Lounech jen měsíc po své pražské premiéře.