e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Litvínovská uhelná věnovala Litvínovu 2 milióny korun

publikováno: 20.12.2011, kategorie: Zajímavosti, autor: Gabriela Sáričková Benešová

Sdílet: facebook twitter google+

Dva milióny korun poskytla těžební společnost Litvínovská uhelná během uplynulých šesti měsíců žadatelům o finanční podporu z Litvínova. Grantový program Spolužití pro Litvínov byl vyhlášen letos v červnu, krátce po ukončení jedenáctileté smluvní spolupráce s tamní radnicí, s cílem pomoci projektům z oblasti vzdělávání, kultury a sportu. Během krátké doby se do něj přihlásilo více než 60 organizací, institucí a škol.

V letošním roce bylo k podpoře vybráno několik sportovních organizací, mezi nimi například kluby házené, volejbalu, fotbalová škola, TJ Kopisty, litvínovští plavci, mažoretky, skauti, dětské sdružení Čtyřlístek, projekty MŠ a ZŠ Ruská.  Se zajímavým počinem se přihlásilo také Sdružení sportovních klubů v Litvínově. To připravilo projekt na propagaci sportu mezi dětmi předškolního a mladšího školního věku i jejich rodiči.

„Některé podpořené projekty se už také podařilo realizovat. Studentům litvínovského gymnázia byla předána do užívání nová učebna fyziky a naše finanční podpora umožnila bez problémů zahájit novou sezónu Docela velkému divadlu. Program Spolužití pro Litvínov, pomoc napřímo různým subjektům, byla jedinou možností, jak potvrdit náš zájem o život obyvatel Litvínova,“ uvedl Petr Kolman, generální ředitel Litvínovské uhelné.  

„Grantový program Spolužití pro Litvínov bude určitě pokračovat i v roce 2012. Žádosti budou opět přijímány průběžně a vyhodnocovány každé čtvrtletí. O podmínkách grantu budeme litvínovskou veřejnost a případné žadatele včas informovat,“ dodala Liběna Novotná, ředitelka pro regionální politiku skupiny.