e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Klášterecké retro v galerii i na kalendáři

publikováno: 20.11.2015, kategorie: Výstavy, autor: Adéla Chlupová

Sdílet: facebook twitter google+

Město Klášterec nad Ohří vydalo kalendář na rok 2016, který porovnává na fotografiích historický obraz města a současnost. Pokřtěn bude na vernisáži výstavy Klášterecké retro 8. ledna 2016. Nástěnný kalendář je ovšem za 99 korun ke koupi už nyní v turistickém informačním centru pod věží klášterecké radnice.

Kalendář Klášterce nad Ohří, tentokrát s podtitulem Dříve a dnes, stojí 99 Kč. Najdete v něm fotografie dokreslující historii města a poutavé fotografie Jana Kučery zachycující současnou podobu daného místa. 

Kalendář bude slavnostně pokřtěn na vernisáži výstavy Klášterecké retro 8. ledna 2016. Výstava fotografií z let 1945 až 1989 bude k vidění po celý leden v městské galerii Kryt pod radnicí, ale také v městské knihovně, a to od začátku ledna až do konce února. Nenechte si ujít tuto zajímavou expozici i Vámi vypůjčených fotografií, třeba se na některé z nich poznáte a připomenete si chvíle z dob minulých. Čekají na Vás snímky ze života obyvatel města, kde pracují, žijí nebo se baví ve společnosti, uvidíte, jak se měnila tvář města výstavbou sídlišť, fotografie zachycující sportovní a kulturní dění ve městě či záběry přírody.