e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Rozsvícení stromu zahájí Chomutovské Vánoce

publikováno: 20.11.2014, kategorie: Zajímavosti, autor: Město Chomutov

Sdílet: facebook twitter google+

Vánoční strom, který bude umístěn na náměstí v Chomutově, darovala rodina Palusových ze Sukovy ulice. Na jejich zahradě vyrostla za asi 25 let krásná jedle do výšky 13 metrů. Dnes ji pracovníci technických služeb za spolupráce městských lesů a městské policie převezou, usadí a ozdobí.

Připraveno je na 180 kusů ozdob, přes 1,5 kilometru světelného řetězu a 30 stroboskopických žárovek. Andělé strom slavnostně rozsvítí společně s výzdobou města, která čítá asi 270 kusů, o první adventní neděli 30. listopadu po čtvrté hodině odpolední. „Chybět nebude ani oblíbený ohňostroj, nově odpalovaný z prostoru tržnice od městského informačního centra. Z náměstí bude tedy nejlépe viditelný západním směrem,“ upozornila organizátorka Silvie Škubová z kanceláře primátora.

Ještě než se však v první adventní neděli rozsvítí strom, ve velkém stanu na náměstí od 14,00 hodin vystoupí ve společném koncertu šest chomutovských pěveckých sborů. Zároveň se zde pokřtí nový kalendář města na rok 2015 a od té chvíle bude v prodeji ve stánku Ježíškovy pošty.