e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Divadelní advent pro děti

publikováno: 20.11.2014, kategorie: Divadlo a film, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

V Divadle rozmanitostí v Mostě oslaví příchod adventního období už v sobotu 29. listopadu a pro dětské diváky budou připravené hned tři pohádky, dvě v podání profesionálního souboru, třetí nastudovalo Studio mladých divadelníků. Všechny tři ale mají společné téma - Vánoce.

Vánoce tří sněhuláků - od 10,00 hodin

Veselá příprava štědrovečerní hostiny, kterou si připravují Anděl s Čertem. Pro děti od 3 let.

 Čarovná noc Betlémská - premiéra - od 17,00 hodin

Studio mladých divadelníků při Divadle rozmanitostí. Filip Jan Zvolský na motivy lidových her vánočních. Příběh starý více jak 2000 let opět ožívá. Anděl zvěstuje zrození nového spasitele. Ke Svaté rodině přichází prostý lid i mocní králové, aby mu vzdali hold a předali své dary. Ale pozor, čert nikdy nespí! Filip Jan Zvolský zpracoval známý biblický příběh podle motivů lidových her vánočních a doplnil ho o méně známé koledy.Režie: Vít Levinský – kostýmy: Jana Vacková a Alena Kočendová – dramaturgie: Ivana Čurdová. Hrají: Alexandra Bauerová, Filip Čajka, Karin Čajková, Ivana Čurdová, Jan Petr Fuchs, Karolína Humlová, Matěj Janiga, Barbora Keldrychová, Kateřina Krčmářová, Matěj Kuřina, Vít Levinský, Denisa Lišková, Lukáš Mach, Andrea Martínková, Michaela Matějovičová, Aleš Růžička, Aneta Šírková, Jakub Šrámek, Hana Streiftauová, Nikolas Šulyok, Michal Šustek a Mirka Trojnová.

Dědečkův Betlém - od 17,30 hodin

Pohádka o putování za Ježíškem. Netradičním způsobem, za pomoci filmových dotáček a prostřednictvím figurek z tradičního betlému, budeme vyprávět známý příběh o narození Ježíška. Pro děti od 4 let.