e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Černí andělé zvou na špičkovou evropskou házenou

publikováno: 20.10.2016, kategorie: Sport, autor: Jan Pimper

Sdílet: facebook twitter google+

Most se chystá na jednu ze sportovních událostí roku. Fanoušci se v mostecké sportovní hale mohou těšit na ženskou házenou té nejvyšší kvality. V sobotu 22. října tu totiž změří síly český mistr DHK Baník Most proti TuS Metzingen, loňskému vicemistrovi německé Bundesligy.

Černí andělé sice v prvním zápase druhého kola evropského poháru s německým Metzingenem prohráli, rozhodně se ale nehodlají vzdávat bez boje. „Postup sice v tuto chvíli vypadá téměř nereálně, ale proč bychom se nemohli pokusit o zázrak. Uděláme pro to maximum, i když samozřejmě víme, proti jakému soupeři stojíme. Metzingen v současnosti patří ke špičce Bundesligy a troufnu si tvrdit, že i k nejlepším házenkářským týmům v Evropě,“ komentoval přípravy týmu trenér Černých andělů Peter Dávid.

Tým v prvním utkání v Německu prohrál o osm branek 30:22, ačkoli ještě v polovině utkání vedl. „Pro nás je ale podstatné, že zdravotně je družstvo v pořádku a uděláme všechno pro co nejlepší výsledek. Budeme navíc hrát před domácím publikem, které vždycky dokáže vytvořit fantastickou atmosféru. Pro fanoušky to bude jedinečná možnost vidět v mostecké sportovní hale skutečně nejlepší evropskou házenou a my budeme chtít domácím divákům předvést, že dokážeme být rovnocenným soupeřem i týmům jako je Metzingen,“  dodal trenér.     

Utkání začíná v mostecké sportovní hale v 18,00 hodin, vstupné je 100 korun.