e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Horní Hrad se loučí palbou

publikováno: 20.10.2014, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Kateřina Skořepová

Sdílet: facebook twitter google+

Poslední kulturní akce v této sezoně se chystá na Horním Hradě u Stráže nad Ohří na víkend 25. a 26. října. Ve dne i v noci bude celý hrad pod palbou. Noční program začne v sobotu v 18,00 hodin a palné zbraně budou k vidění také v neděli přes den.

V sobotu 25. října od 18,00 do 22,00 hodin si užijete hrad po hávem tmy. Noční palbu z hradeb zařídí šermířská skupina Bohemica Sanguis, SHŠ Darkness a pořádnou rytířskou řežbu přiveze SHŠ Jednota panská z Plzně. Do večerního programu budou zakomponovány i dvě vystoupení bravurního baviče Viktora Braunreitera. Přijeďte se dozvědět něco více o historických palných zbraních jako jsou píšťaly, hákovnice, tarasnice, houfnice a zažijte hrad v palebné síle. Závěr bude patřit Ohnivéhu divadlu Ignis a fireshow.

Také v neděli 26. října bude hrad pod palbou, a to od 10,00 do 17,00 hodin. Návštěvníky čekají četné přednášky, průřez historií palných zbraní, mini škola šermu a mnohé další bojové ukázky s možností si vše vyzkoušet a osahat. Po celý den bude probíhat střelba z historických děl. Pro děti je připravena lukostřelba.