e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Se severskými hůlkami okolo Kadaně

publikováno: 20.9.2016, kategorie: Sport, autor: Ivana Dobišová

Sdílet: facebook twitter google+

V sobotu 24. září odstartuje již šestý ročník sportovně-zábavné akce Kadaňské babí léto, která je opět součástí seriálu Krok ke zdraví. Dějištěm se stane již tradičně Nábřeží Maxipsa Fíka v Kadani. Výšlap s nordic walking holemi doplní zábava pro děti, tvůrčí dílny i zdravotní poradna.

Ve 14,00 hodin odstartuje po krátké instruktáži Markéty z České asociace nordic walking organizovaný výšlap do malebného okolí Kadaně, podél řeky Ohře. Také letos jsou připraveny trasy 5 a 9 kilometrů. Komu vytráví a bude potřebovat doplnit výšlapem spálené kalorie, nemusí se obávat, na trasách bude připraveno zdarma občerstvení k doplnění energie.

V rámci konání akce Kadaňské babí léto bude před hotelem Split fungovat preventivní zdravotní poradna a bezplatná konzultace na téma krevní tlak. Pro děti bude na Nábřeží Maxipsa Fíka připraveno spoustu zábavy, kromě jiného se mohou těšit na mole nad řekou Ohře na interaktivní vystoupení klaunů Pipi & Pepe. Návod a inspiraci k malování akrylovými barvami na plátno zajistí Karlovarská malířka Varvara Divišová v rámci školy malování. Obrázek si pak může každý autor odvézt domů jako vzpomínku na Kadaňské babí léto.

Po celé odpoledne bude návštěvníky ke vstupu lákat také veselý fotokoutek se spoustou rekvizit. Letos si tak zájemci mohou odnést kromě zážitků i tak trochu jinou vzpomínku. Tečku za letošním setkáním v rámci akce Kadaňské babí léto udělá vyhlášení vítězů pochodu a oblíbená tombola s hodnotnými cenami. Všechny aktivity v rámci Kroku ke zdraví jsou pro návštěvníky díky partnerům zdarma.