e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Pojďte tvořit. Společně pro Klášterec 2022

publikováno: 20.8.2021, kategorie: Zajímavosti, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Až do 30. září mohou obyvatelé Klášterce nad Ohří opět navrhovat projekty, které by ve městě rádi realizovali. Radnice uvítá i méně nákladné projekty, aby jich bylo možné vytvořit více. Od roku 2017 město realizovalo již 17 projektů, které navrhla veřejnost.

"Prosíme, abyste své návrhy předem konzultovali, rádi vás seznámíme s pravidly projektu a pomůžeme projekt před hlasováním připravit tak, abyste měli co největší šanci uspět," vysvětluje Adéla Václavíková z klášterecké radnice. O vítězných nápadech rozhodnou obyvatelé opět v prosincovém hlasování.

A jak to vypadá s těmi, pro které hlasovali lidé na konci minulého roku? "Oprava komunikace v Klášterecké Jeseni a dětské hřiště v Rašovicích jsou hotové. V současné době se připravuje vyhlídka v zámeckém parku a po dokončení cyklochodníku na Petlérské bude instalován i lanový prvek," informovala Adéla Václavíková.

K participativnímu rozpočtu, což je vyčlenění finanční částky z rozpočtu města na realizaci projektů navržených veřejností, přistoupilo město v roce 2017. Projekt dostal název Společně pro Klášterec a město realizovalo již 17 projektů, které navrhla veřejnost. Nejčastěji se jedná o dětská hřiště, ale i veřejné ohniště, hřiště pro psy, vyhlídky, fitness prvky pro dospělé nebo autobusovou zastávku.

Pravidla, formuláře i informace o realizovaných projektech najdete na webu města

Foto: Realizované hřiště v Klášterecké Jeseni.