e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Den otevřených dveří teplárny uzavřel sezónu, pokračování v říjnu

publikováno: 20.8.2017, kategorie: Vzdělávání, autor: Miloslava Kučerová

Sdílet: facebook twitter google+

Den otevřených dveří v komořanské teplárně na Mostecku, uzavřel sezónu exkurzí, která odstartovala začátkem dubna novým vzdělávacím projektem pro střední školy s názvem Budoucnost v United Energy. V říjnu začne další kolo prezentací a exkurzí pro studenty střední škol.

Exkurze pro širokou veřejnost se letos konala dne 16. srpna a zúčastnilo se jí 37 osob. Mezi návštěvníky se našly jak malé děti, tak i pamětníci, kteří v teplárně kdysi pracovali. Připomenout si staré časy přišel také nejstarší účastník exkurze sedmasedmdesátiletý pan Pavel Vajnar, který téměř dvouhodinovou prohlídku skvěle zvládl. Naopak vůbec poprvé navštívila útroby teplárny nejmladší exkurzantka Jarmilka Švehlová z Litvínova, která přišla se svou babičkou a šestnáctiletým bratrem Hynkem. „Na exkurzi nás upozornila a přihlásila naše mamka. Líbilo se nám tu, přišlo mi to zajímavé," řekl Hynek, který si navíc pochvaloval dárky, jež po prohlídce teplárny obdržel. Kromě zdroje si tentokrát mohli návštěvníci prohlédnout i nedávno zrekonstruovanou výměníkovou stanici a kolektor v Mostě.

Prvního kola vzdělávacího projektu Budoucnost v United Energy, které odstartovalo prezentací programu pro výchovné poradce a zástupce škol, se zúčastnilo 115 studentů středních škol regionu. Druhé kolo vzdělávacího programu bude zahájeno 5. října a bude pokračovat každý čtvrtek až do 9. listopadu 2017.