e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Malíř z Augustusburgu přiveze do Mostu Zvuky krajiny

publikováno: 20.8.2013, kategorie: Výstavy, autor: Tomáš Ondrášek

Sdílet: facebook twitter google+

V galerii Zlatá trojka v mostecké městské knihovně se ve čtvrtek 22. srpna otevře výstava velké kolekce grafik a obrazů Zvuky krajiny-Andante, kterou do Mostu přiveze malíř, ilustrátor, designér a pedagog Karsten Mittag ze saského Augustusburgu. Vernisáž začne v 17,00 hodin a kromě autora si můžete vyslechnout altsaxofon a basklarinet Petra Kašpara a Přemysla Šoby.

"Moje malování vychází z představ, které se mi vybavují při poslouchání hudby nebo minulých zážitků. Intuitivní vnímání barev a forem, jak si je zachycuji v malých skicách, jsou základem pro mé formální a kompoziční průzkumy. Přitom bych rád udržel v rovnováze čitelnost, věcnost a abstraktnost, jak se nám vše plynule mění před očima," říká Karsten Mittag. Výstava ve Zlaté trojce je jeho první výstavou v Česku.

Karsten Mittag (nar. 1964) je původně vystudovaný hudebník (Ev. Kirchenmusikschule, Halle, 1983-87), po pádu berlínské zdi vystudoval v Hamburgu Fachhochschule für Gestaltung obor ilustrace a od roku 1998 žije a pracuje v Augustusburgu poblíž Chemnitz jako malíř a grafik na volné noze. Pořádá semináře a workshopy na téma Zvuk a hudba, vystavuje po celém Německu a úzce spolupracuje se saskou Filharmonií Roberta Schumanna v Chemnitz.

Výstava v Galerii Zlatá trojka bude otevřena do 21. září a přístupná je zdarma v běžných otevíracích hodinách knihovny, tedy v pondělí, úterý, čtvrtek a pátek od 10,00 do 18,00 hodin a v sobotu od 9,00 do 12,00 hodin.