e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Na tvrzi v Divicích hostují české herecké hvězdy

publikováno: 20.7.2020, kategorie: Divadlo a film, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Hvězdy českého hereckého nebe se budou od středy 22. července střídat na letní scéně ve tvrzi Divice na Lounsku. Až do srpna tam pod širým nebem můžete vidět Evu Holubovou, Bohumila Klepla, Karla Rodena, Ivanu Chýlkovou a další. V srdci chmelařské oblasti se budou hrát i Starci na chmelu.

Tvrz v Divicí v přírodním parku Džbán už několik let zpřístupňuje v létě pražské divadlo Studio 2. O prázdninách tam také přenáší svou divadelní scénu. Hrát se bude na letní scéně v tvrzi od 22. července do 9. srpna. Prvním představením je komedie 4 sestry, v níž uvidíte třeba Ivanu Chýlkovou či Annu Šiškovou. Na programu jsou také inscenace s Karlem Rodenem a Janou Krausovou Sex pro pokročilé a Otevřené manželství, one men show Bohumila Klepla Vysavač či Ondřeje Sokola Celebrity. Hostovat zde bude i Bolek Polívka a Pavel Liška v inscenaci Podivné odpoledne Dr. Zvonka Burkeho. Na přelomu července a srpna se pak můžete těšit na muzikál Starci na chmelu, který do Divic skvěle zapadá. Tvrz sloužila coby statek a bydleli v něm právě chmeloví brigádníci, a tak se milostný příběh z chmele mohl odehrát právě zde.

V Divicích je možné také shlédnout do konce prázdnin výstavu Skryté příběhy divadla a otevřeno je občerstvení. Nedaleko je také prodejní ateliér a odpočinková panská zahrada.

Kompletní program najdete v Kalendáři akcí a objednávat vstupenky je možné na webu www.tvrzdivice.cz.