e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Prázdninovou nabídku duchcovského muzea doplňuje čítárna a koncerty

publikováno: 20.7.2015, kategorie: Výstavy, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Dva srpnové koncerty v atriu oživí letní nabídku Muzea města Duchcova. Po celé léto navíc můžete denně v atriu posedět, hned vedle Giacoma Casanovy a využít čítárny pod širým nebem. Výstavy potěší dospělé i děti, protože nabízí historické kočárky a dětská vozítka.

V Poppelově výstavní síni je totiž otevřena výstava retrokočárků ze sbírky Hany Mullerové, přístupná je denně od 9,00 do 17,00 hodin. O víkendech (od 10,00 do 16,00 hodin) si navíc můžete prohlédnout expozici výrobků duchcovské továrny HIKO, později známé jako Továrna dětských vozidel. Se vstupenkou na tuto výstavu získáte 50% slevu na vstupné do expozice retro kočárků, ani bez slevy ale není vstupné vysoké - jen 20 korun dospělí a 10 děti a důchodci. V muzeu můžete navštívit i stálou expozici věnovanou historii města.

Zajímavou novinkou letošní sezóny je čítárna pod širým nebem v atriu muzea. "Setkat se zde můžete s Giacomo Casanovou a využít služeb naší čítárny pod širým nebem. Knihovna města Duchcova zde připravila soubor knih, které si můžete v průjezdu muzea volně vypůjčit a začíst se. Knihu si můžete odnést i domů a příležitostně ji vrátit. Bez registrace, bez poplatků. Pokud zatoužíte po občerstvení, nabízí Vám jej náš soused - čajovna Pohoda," lákají pracovníci muzea. Čítárna v atriu je otevřena denně od 9,00 do 17,00 hodin.

Tamtéž se pak uskuteční dva koncerty - 2. srpna kytaristy Milana Černého a 29. srpna souboru staré hudby Alla Breve.

Foto: Muzeum města Duchcova.