e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Četníci na zámku

publikováno: 20.7.2012, kategorie: Výstavy, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Výstava, která připomíná velmi populární seriál o brněnské četnické pátrací stanici, putuje po severočeských zámcích. Nejprve na Novém Hradě a poté i v Klášterci nad Ohří si tak můžete připomenout Četnické humoresky v úspěšném výstavní projektu u autorů P. Lukase, J. Marouška, P. Gejguše. Čas na prohlídku máte až do polovina srpna na Lounsku a do poloviny října v Klášterci.

Na výstavě se dozvíte spoustu zajímavostí o známém seriálu, v němž se o hlavní role dělili například Tomáš Topfer, Ivan Trojan, Petr Kostka, Alena Antalová či Andrea Elsnerová. Výstava se ale neomezuje jen na seriál - věnuje se historii četnictva za první republiky i životu v té době obecně. Uvidíte více než 35 dobových oděvů a kostýmů použitých v seriálu, velké množství rekvizit a ocitnete se v dobových interiérech. Ožije před vámi devět scén - například pánská pracovna, jídelna, četnická stanice, obchod s módními doplňky, kadeřnictví. Pro hravější je připraveno také vyšetřování vraždy továrníka Skalského. Návštěvníci se mohou stát asistenty četníků a pokusit se během prohlídky vypátrat vraha.

V současné době je výstava k vidění na zámku Nový Hrad v Jimlíně na Lounsku, a to až do 12. srpna. Otevřeno je každý den kromě pondělí od 9,00 do 17,00 hodin. Poté se výstava stěhuje do renesančních sálů zámku v Klášterci nad Ohří. Otevřena bude od 16. srpna do 15. října po celý týden od 9,00 do 17,00 hodin (prohlídky ale začínají naposledy v 16,00 hodin).