e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Na Ústecku se hledají podnikatelé, kteří se nejlépe starají o své zákazníky

publikováno: 20.7.2009, kategorie: Zajímavosti, autor: Luděk Svoboda

Sdílet: facebook twitter google+

Půjčovna autodoplňků, která za vámi přijede i o víkendu, karaoke služby, které firma poskytne jen na jednorázovou událost, či VIN kódy, které získáte zdarma k zabezpečení svého vozidla. To jsou některé z nápadů podnikatelů Ústeckého kraje, kteří se vloni přihlásili do soutěžní kategorie Byznys rebel. Ta je určená podnikatelům, kteří se snaží na trhu odlišit a představují tak zákaznické výhody nové generace.

Kategorie Byznys rebel je dílčí kategorií podnikatelských soutěží Firma roku a Živnostník roku a je určená podnikatelům, kteří nabízejí na své výrobky a služby delší záruky, specializují se na opomíjené skupiny zákazníků, či jejich podnikání stojí na neobvyklých základech. „Příkladem ostatním byla vloni advokátní kancelář, která má otevřeno 24 hodin denně a zákazníci ušetří čtyři pětiny nákladů. Dále pak znalecká kancelář, která poškozeným v případě autonehody zdarma zapůjčí vozidlo, nebo prodejna zahradní techniky, kde si zájemce může vyzkoušet stroj přesně při té činnosti, na který jej potřebuje,“ sdělil Pavel Hlavinka ze společnosti Vodafone, která kategorii Byznys rebel vyhlásila.

Do kategorie Byznys rebel se lze přihlásit napsáním dvou krátkých odstavců na www.firmaroku.cz do konce července. Vítěz bude vyhlášen 30. září společně s vítězi krajského kola podnikatelských soutěží Živnostník roku a Firma roku Ústeckého kraje. Vloni získala celorepublikový titul síť samoobslužných barů The Pub Franchising. „Naše vítězství k nám nejen přivedlo mnoho nových potenciálních franchisantů, ale dá se říci, že nás i morálně namotivovalo k dalšímu rozvoji našeho podnikání. Nemluvě o nárůstu návštěvnosti našich internetových stránek. Vítězství si vážíme a účast v podobných kláních můžeme jednoznačně doporučit,“ sdělil jednatel vítězné firmy Martin Šampalík. V Ústí nad Labem získala vloni titul Byznys rebel mostecká společnost SOFTEX NCP, která provozuje metropolitní síť.

Vyhlašovatelem podnikatelských soutěží jsou Hospodářské noviny. Titulárním partnerem soutěže Vodafone Firma roku 2009 je Vodafone ČR. Titulárním partnerem soutěže Zlaté stránky Živnostník roku 2009 jsou Zlaté stránky. Dalšími partnery jsou společnosti Raiffeisenbank, IBM Česká republika a Skupina ČEZ. Mediálními partnery jsou ČRo 1 – Radiožurnál a ČT24. Záštitu nad soutěžemi převzala Hospodářská komora ČR a Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR ve spolupráci s agenturou CzechInvest, Svazem průmyslu a dopravy, Svazem podnikatelů ve stavebnictví, Svazem českých a moravských výrobních družstev, Svazem ekologických zemědělců ČR, Svazem spedice a logistiky ČR, Asociací českých nábytkářů, Asociací českých cestovních kanceláří a agentur a se Sdružením podnikatelů v pohostinství a cestovním ruchu. Pořadatelem soutěží je komunikační agentura Bison & Rose.