e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Lounské muzeum otevírá po rekonstrukci Dům Sokolů z Mor

publikováno: 20.6.2022, kategorie: Výstavy, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Dům Sokolů z Moru, jedna z nejzajímavějších historických budov Loun, se v pátek 24. června otevře po rozsáhlé rekonstrukci veřejnosti. Najdete v ní dvě nové expozice - jedna vrací návštěvníky pomocí fotografií o sto let zpět, druhá až do pravěku.

Nová expozice v hlavní budově Oblastního muzea v Lounech nese název Ztracený svět na snímcích Karla Goszlera – Lounsko a turistika před 100 lety. Odkrývá kouzlo starých fotografií téměř zapomenutého lounského fotografa a aktivního turisty. Ukazuje proměny města na začátku 20. století a také přibližuje výletní cíle lounských turistů. Otevře se v rámci obnovení provozu Domu Sokolů z Mor 24. června v 17,00 hodin. Po celý den v sobotu 25. června bude muzeum zdarma otevřeno veřejnosti a komentované prohlídky se konají v 11,00 a 15,00 hodin.

Druhou částí expozice, která se otevře, bude archeologická výstavy Pravěk Lounska a křest nové stejnojmenné knihy Petra Nováka. Stylově na vernisáži vystoupí kapela Altsteinzeitliche Knochenklangbilder s experimentální pravěkou hudbou. I tuto výstavu uvidíte v sobotu zdarma a komentované prohlídky se konají v 10,00 a 14,00 hodin.

Foto: Snímek Karla Goszlera, archív Oblastního muzea v Lounech.