e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 22. až 23. června

publikováno: 20.6.2018, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Poslední víkend před prázdninami vás čekají pivní či hasičské slavnosti, závody historických formulí i horských kol, módní show, pohádkové prohlídky nebo keramické trhy a několik hudebních akcí.

Křikloun
Stromovka v Lounech i tento víkend ožije hudbou. Zavítá tam punkový festival Křikloun, jeho první ročník. Hrát se bude od soboty 23. června od 14,00 hodin. Uslyšíte kapely Totální nasazení, Houba, Svoloč, Vision Days a další. Vstup 220 Kč.

Letecký a dětský den
V sobotu 23. června se na letišti Macerka u Žatce koná Slet ultralehkých letadel a zároveň Dětský den. Program začne v 10,00 hodin.

Tajemství klášterecké minulosti
Další výlet do historie Klášterce nad Ohří s divadelním spolkem Klas se koná tento pátek 22. června od 20,00 hodin. Čeká vás cesta zámkem i městem a vyprávění o záhadách, legendách a tajemných příbězích města.  Počet míst omezen, nutná rezervace na 474 375 436. Vstupné 50 Kč.

Taneční horečka 
Chomutov bude patřit o víkendu tanci. Ve dnech 21. - 24. 6. hostí hokejová hala Mistrovství Evropy v disco dance a disco freestyle – Dance Fever 2018. Můžete se těšit na ulice plné skupinek cizinců v reprezentačních dresech, mnoho soutěžních disciplín a velký finálový večer v sobotu 23. června. Podrobnosti v článku.

Kateřinské slavnosti
V sobotu 23. června se v Hoře Svaté Kateřiny v Krušných horách konají městské slavnosti. Začínají průvodem v 10,00 hodin. Připraven je hlavně program pro děti - pohádka, vystoupení dětí, šermířské vystoupení, kapela Nedloubej se v nose. Dospělým pak zahrají od 17,30 hodin kapely Zlej sen, Dost času, Promile a od 21,30 hodin se koná ohňová show. Program doplní stánky, projížďky koňským povozem, den otevřených dveří v hasičské zbroji i ve škole.

The Most Historic Grand Prix
Hlavním podnikem víkendu na mosteckém autodromu bude šampionát FIA Masters Historic Formula One, který je přehlídkou monopostů formule 1 zlaté éry této královské disciplíny. Připraven je ale také bohatý doprovodný program pro celé rodiny a výstava více než 120 veteránů na diváckém svahu a jejich spanilá jízda po velkém závodním okruhu. Detailní informace najdete zde.

Sochařské sympozium
V pátek 22. června budou zahájeny veřejnosti přístupné práce sochařů v zámeckém parku v Klášterci nad Ohří. Začíná tam 3. ročník mezinárodního sochařského sympozia ve dřevě - Paměť krajiny. Součástí jsou tvůrčí dílny pro veřejnost. Sympozium potrvá až do 28. června a podrobnosti se dozvíte v článku Od pátku budou v kláštereckém parku tvořit sochaři.

Jahodové a pivní slavnosti
Další víkendový farmářský trh na Mírovém náměstí v Kadani bude ve znamení jahod. V sobotu 23. června dopoledne si budete si moci tradičně nakoupit potraviny od regionálních výrobců a pěstitelů, ale ani tentokrát nebude chybět doprovodný program. Po celou dobu trvání trhů pro vás bude skvělé domácí marmelády vařit MarmeLinda. 
Hned v poledne na jahodové slavnosti navážou slavnosti pivní, které se letos poprvé přesouvají na Mírové náměstí. Čekají vás až do deseti večer ochutnávky, bohatý program včetně odborné degustace, která bude probíhat pod dohledem porotců – zkušených sládků. Program doplní hudba a slavnosti uzavře v deset hodin ohňová show. Vše o víkendovém programu v Kadani se dozvíte v článku Kadaň chystá víkend nabitý akcemi, vrcholem budou Pivní slavnosti

Festival lidových a dechových hudeb
Další kadaňskou akcí bude v neděli 24. června koncert pěti dechových kapel, které roztančí Mírové náměstí polkou, valčíkem a dalšími tradičními rytmy. Začátek ve 13,00 hodin.

Želenická neckyáda
V sobotu 23. června pořádá obec Želenice na Mostecku tradiční neckyádu. Start plavidel je ve 13,00 hodin od zahrádek v Želenicích, dojezd ke stadionu. Pokud se chcete přihlásit, učiňte tak od 9,00 do 10,30 před obecním úřadem. Na stadionu pak bude od 14,30 hodin probíhat vyhlášení, zahraje kapela Vívar a Bourbon Acoustic. Pro děti skákací hrad, pouťové atrakce.

Hasičské oslavy
V sobotu 23. června proběhnou oslavy 150 let SDH Postoloprty. Celé oslavy začnou průvodem v 10,00 hodin od nádraží. Vystavena bude hasičská technika, v zámecké zahradě uvidíte vojenský historický tábor i simulátory, pro děti budou připraveny atrakce a spousta soutěží, k tomu muzika včetně kapely Brutus. Vše se dozvíte v článku Hasiči v Postoloprtech oslaví 150 let sboru

Extrém Bike Most
Máte rádi horská kola? Jezdíte rekreačně, kondičně, závodně či jen tak pro radost? Pokud je alespoň jedna z vašich odpovědí kladná, zapište si do diářů datum 23. června. Na mosteckém hipodromu se bude konat pohárový závod v maratonu horských kol Extrém Bike Most 2018. Podrobné informace o závodu v článku Extrém Bike Most 2018 bude v novém termínu.

Moje město, moje místo
Projděte si Most tak, jak ho možná neznáte. Aktivita Moje město, moje místo nabízí v sobotu 23. června nové pohledy na město. V 16,00 hodin začíná u budovy SHD komentovaná procházka po centru s architektkou Helenou Kubinovou, která zahranuje i výhled z nejvyšší budovy města. V 17,30 hodin se v The Most café pod radnicí uskuteční přednáška s návrhy možných řešení pro centrum města včetně budovy Repre. Večer od 19,00 hodin se pak můžete dozvědět něco o street dance a na závěr si zatančit ve venkovní tančírně.

Czech Fashion Week
Víkend módy se po Karlových Varech stěhuje do Teplic. Nabídne nové styly a módní trendy, představí podnikání v oblasti módy, designu a umění. Uskuteční se na kolonádě teplického Domu kultury, více se dozvíte zde

Pohádkové prohlídky
Na víkend 23. a 24. června jsou na zámku Krásný Dvůr připraveny interaktivní kostýmované prohlídky pro děti Po zámku s komtesou Marií Gabrielou. Komtesa děti provede zámeckými interiéry a bude jim vyprávět o svých předcích, kterým Krásný Dvůr patřil. Návštěvníci se také dozvědí, jaký byl život na zámku kolem roku 1800, a budou jej moci porovnat s tím, který znají ze současnosti. Prohlídky začínají oba dny v 11,30 a 14,30 hodin. Vstupné jednotné 70 Kč. Rezervace na tel. 415 210 004. 

Keramické trhy
Oblíbené keramické trhy, na nichž se představí mnoho výtvarníků, kteří pracují s keramikou, se konají v sobotu 23. června na zámku Ploskovice. Otevřeno bude od 9,00 do 16,00 hodin. Kromě stánků s keramickou tvorbou budou k vidění ukázky řemesel a tvůrčí dílny pro děti i dospělé. Vstupné je 40 Kč, děti polovinu.

Koncert pro kamerunské kozy
V pátek 22. června se v areálu na Kyselce v Bílině koná hudební festival. Začíná v 18,30 hodin, vstupné je 350 korun. Zahrají kapely Exit, UDG a Wohnout.

Pohádka na zámku
V zámecké zahradě v Duchcově můžete s dětmi vidět v sobotu od 21,00 hodin pohádku O princezně Haničce. Uvádí ji Divadlo M Duchcov, koná se pod balustrádovým schodištěm.

Další tipy můžete vyhledávat v Kalendáři akcí.